• Theo Beumer

Fortissimo haakt voorlopig even af

EDE Fortissimo heeft koploper De Veluwse Boys niet kunnen laten struikelen. In Garderen werd een 4-0 nederlaag geleden.

,,Laat ik voorop stellen dat De Veluwse Boys verdiend heeft gewonnen. Het stond bij ons, zeker omdat de thuisclub anders speelde, dan verwacht, gewoon niet goed. Maar ook de beslissingen van de scheidsrechter waren niet in ons voordeel", opende Fortissimo trainer Paul Bremer.

Hij zag zijn ploeg binnen een half uur op een 2-0 achterstand komen.

,,De 1-0 was een strafschop na een bal in het strafschopgebied waarbij Dani Tanalepy de bal tegen de arm kreeg. Zo'n geval waarbij je de strafschop evengoed niet als wel kunt geven. De 2-0 was echt zo curieus, dat zelfs de thuisclub zich er naar afloop over schaamde. In de zestien meter werd een duel uitgevochten, maar Steven Post kon op het doel schieten. De bal werd door ons weggewerkt en alle spelers waren al volop bezig de Fortissimo aanval te ontregelen. De scheidsrechter, staande op zeker twintig meter had echter een doelpunt geconstateerd en wees naar het midden. Mijn collega (Hans Nijhuis, Red) van de thuisclub zei na afloop dat hij blij was met de 2-0 maar het niet begreep", ging Bremer verder.

Met de klok op vallen kwam De Veluwse Boys nog op 3-0 (Jasper Smit).

,,Dan weet je dat de strijd bijna is gelopen. Fortissimo ging 1 op 1 spelen. Binnen drie minuten had Roy Bijsterveld (archieffoto) de kans op een tegentreffer. Dat had een omslagpunt kunnen  en moeten zijn.".

Binnen het uur werd het 4-0 (Steven Pott) door een door Fortissimo felbevochten treffer.

,,Er werd een overtreding begaan op Stefan Gerressen. De scheidsrechter liet echter door spelen en wuifde alle protesten weg. Stefan moest behoorlijk geblesseerd worden gewisseld en de wedstrijd was over", besloot Paul Bremer teleurgesteld.

Fortissimo dreigt in het niemandsland terecht te komen. De ploeg heeft 12 punten uit zeven wedstrijden en bezet de zesde plaats.

Zaterdag krijgt Fortissimo het op de vijfde plaats staande Dodewaard op bezoek.