• Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer

Fortissimo de gelukkigste in derby

EDE Jip van de Peppel beklaagde zich halverwege de tweede helft bij de Fortissimo bank. De talentvolle middenvelder baalde van de aanslagen op zijn enkels. Trainer Paul Bremer adviseerde te antwoorden met een doelpunt. Van de Peppel luisterde door het winnende doelpunt te scoren tegen Ede/Victoria:1-2.

Wim van Kessel

Daarmee werd Fortissimo de gelukkigste in een aantrekkelijke derby, die eigenlijk geen winnaar verdiende. Boeiend was het omdat Ede/Victoria meer aanvallend dan verdedigend denkt, terwijl het jeugdige Fortissimo, met vier spelers van het jaar 2000, als een soort van enthousiast jeugdelftal speelde.

Binnen het kwartier waren er vier beste kansen, verdeeld over beide kanten. Topscorer Roy Bijsterveld moest twee keer zijn meerdere erkennen in doelman Robbie Pesch. Aan de andere kant miste Mohammed Messaoui een niet te missen kans en trof Ozan Köse doelman Luciano van Ommeren.

De verwachte openingstreffer kwam van Dani Tanalepy. ,,Ik kreeg alle tijd en ruimte van afstand te schieten. Ik raakte de bal lekker. Ik wist toen al dat het een doelpunt zou worden.'' Het was al in de fase dat Fortissimo het beste van het spel had. Jip van de Peppel en Lars Haalboom raakten de paal, en Roy Bijsterveld het zijnet.

GELIJKMAKER De gelijkmaker viel dan ook meer of min uit de lucht. Emrah Ates vond uit een vrije trap Rameau Heerebout. Diens voorzet werd nu wel door Messaoui binnen geschoten. ,,Een ingestudeerde vrije trap'', meldde trainer Erdinç Kadioglu. Mooi was dat de Ede/Victoria spelers massaal de toekijkende verzorger Michael Kerseboom opzochten, die vanwege trieste privé omstandigheden niet als verzorger op de bank zat.

,,Van onze kant matig verdedigd'', meende Tanalepy. De nummer 10 van Fortissimo zag in de tweede helft een heel andere beeld. ,,Wij werden onder druk gezet. Hadden een aantal keer geluk. Ede/Victoria ging ook steeds feller spelen. Jip van de Peppel kreeg aanslagen op zijn enkels. Ikzelf heb ook een diepe wond. We wisten dat het heethoofden zijn en proberen te provoceren.''

Iliass El-Jafoufi raakte twee keer de lat. Messaoui had ook twee keer de 2-1 op zijn voet. De spits werd nog vervangen door nieuweling Mohamed El Quardi, die zonder club zat. Toen stond het al 1-2. Uit een klutssituatie viel de bal zo maar ineens voor de voeten van Van de Peppel: 1-2. ,,Laten we zeggen dat we dit doelpunt afdwongen'', lachte Tanalepy.

In het schemerdonker zette Ede/Victoria nog eens aan. Rameau Heerebout, begonnen als spits, en na het uitvallen van Evliya Ipekci, laatste man, was terug als spits nog dicht bij de gelijkmaker. Het bleef na een turbulente slotfase 1-2. ,,De laatste keren wist Fortissimo hier niet te winnen. Eerlijk gezegd was een gelijkspel een betere verhouding geweest. Dit was een zes punten wedstrijd. Wij komen nu langszij bij Ede/Victoria. Ons doel is te promoveren'', stelde Dani Tanalepy.

,,Wij hebben meer dan genoeg kansen gehad op een beter resultaat'', baalde Erdinç Kadioglu. ,,Maar zelf maak je niet de kansen, en verliest dan omdat een klutsbal precies bij die speler van Fortissimo voor zijn voeten komt. Dat is balen. Fortissimo was vandaag de gelukkigste.''