• FC Utrecht is de winnaar van het 23e Rabobank Tournament U13.

    Jeffrey van Houten
  • Lucas van Ingen (AFC) werd de beste keeper.

    Jeffrey van Houten
  • Jeffrey van Houten
  • Jeffrey van Houten

FC Utrecht wint 23e editie Rabobank Tournament U13

LUNTEREN Onder vrijwel perfecte weersomstandigheden is zaterdag het Rabobank Tournament U13 afgewerkt op sportpark De Wormshoef in Lunteren. De 23e editie van het jeugdtoernooi werd gewonnen door FC Utrecht, dat in de finale met 3-0 te sterk was voor Sparta Praag.

De organisatie had dit jaar wederom gezorgd voor een aansprekend deelnemersveld met clubs als NEC/Oss, FC Utrecht, SC Cambuur, ADO Den Haag en de winnaar van vorig jaar: FC Groningen. Ook buitenlandse clubs als Aberdeen, Sparta en Bohemians Praag en Club Brugge waren van de partij.

De finale was spannender dan de uitslag doet vermoeden. Sparta Praag, na Bohemians Praag vorig jaar de tweede Tsjechische finalist, kreeg kansen op 0-1. Uiteindelijk trok Utrecht door goed positiespel en tempo aan het langste eind.

ADO Den Haag pakte de derde prijs door in de troostfinale de amateurs van AFC Amsterdam met 1-0 te verslaan. De U13 van Lunteren eindigde op het thuistoernooi als laatste.

BESTE SPELER De prijs voor de beste speler van het toernooi ging dit jaar naar Nassef Chourak van ADO Den Haag en de sportiviteitsprijs werd gewonnen door Brabant United. Lucas van Ingen van AFC werd de beste keeper.