• Theo Beumer

FC Jeugd wint ondanks groot verdriet

EDE FC Jeugd behaalde een 2-3 zege bij het Utrechtse UVV. Maar eigenlijk overheerste het verdriet om het 15-jarige ex-lid dat zaterdagavond bij een ongeval om het leven kwam.

,,Veel spelers kenden hem, en het is behoorlijk ingeslagen. De pijn bij een aantal spelers was voelbaar", opende FC Jeugd-trainer André Hagen.

De trainer, die blij was met de drie punten, benadrukte nog dat dit het verdriet niet wegneemt.

,,Dat klopt. Maar na een korte stilte vooraf hebben de spelers de knop moeten omdraaien. Het team miste vijf potentiële basisspelers. De vorige week uitgevallen Yunus Özcan en Altay Tomruk waren niet speelklaar."

In de twaalfde minuut zorgde de familie Kandemir voor opluchting aan FC Jeugd-zijde. Kemal zette voor en Emre Kandemir kopte de 0-1 in.

,,Daarvoor hadden we al twee goede kansen gehad. Over en weer werd veel balverlies geleden. Doelman Özkan Yilmaz redde nog een keer formidabel", had Hagen genoteerd.

In de tweede helft duurde het tot de zeventigste minuut voor dat de verdiende 0-2 viel. ,,Het was Enes Baykan die scoorde. En we dachten dat het kat in het bakkie was. Maar niets was minder waar."

Tien minuten voor tijd werd uit een vrije trap de 1-2 gescoord.

,,De ploeg pakte het goed op en een mooie combinatie waarbij onder meer Ilker Ozturk betrokken was, stelde Mustafa Tirgil in staat de 1-3 te scoren. Daarna werd Mohamed el Hassnaoui met twee keer geel is rood weggezonden. Hij kreeg bij het warmlopen een gele kaart omdat hij de bal weg schoot. Een minuut na zijn inval beurt kreeg hij wegens een lichte overtreding zijn tweede gele kaart. Een strafschop volgde nog en het was 2-3. Na ongeveer veertig seconden floot de scheidsrechter af en waren de punten binnen", sluit Hagen af.

FC Jeugd dat in de derde klasse de zevende plaats bezet, draait ook in de strijd om de tweede periode goed mee. De Edenaren delen de eerste positie na twee speelronden.