• Zes keer juichen deze zondagmiddag

    Theo Beumer

FC Jeugd schiet met scherp

EDE ,,Een verre reis naar AS'80 in Almere werd met een 1-6 zege afgesloten. Natuurlijk is AS'80 geen hoogvlieger meer, maar je moet het wel zelf doen", opende een tevreden FC Jeugdtrainer André Hagen.

Hij zag zijn ploeg vrijwel nooit in gevaar komen. ,,Ik ben geneigd te zeggen dat het enige minpuntje het tegen doelpunt was bij 0-5. Je gunt een goede keeper, en dat is Özkan Yilmaz, graag een clean sheet."

FC Jeugd nam tegen de verzwakte thuisploeg in de eerste helft een 0-2 voorsprong.

,,Ik heb begrepen dat er een aantal bepalende spellers bij de thuisclub in de winterstop zijn afgehaakt. De 0-1 (Khalid Oulad Ahmed) was uit een vrije trap. Kemal Kandimir bepaalde de stand op 0-2. Mara gezien de kansen had het wel vier of vijf nul mogen staan", ging Hagen verder.

In de tweede helft bepaalde Mustafa Tirgil al snel de stand op 0-3.

,,Dat gaf me gelegenheid wat spelers spelritme te laten opdoen. Via Sergen Tomruk, Gökhan Yilmaz werd het 0-5. Na de 1-5 bepaalde Ilker Öztürk de verdiende eindstand op 1-6. Er is met plezier gespeeld. De combinaties liepen vlot, en kaartloos. Dat is ook een winstpunt", glom de FC Jeugdtrainer.

De Edenaren bezetten de zevende plaats met 21 uit veertien wedstrijden. Ook in de tweede periodestrijd werden goede zaken gedaan. FC Jeugd moet virtueel alleen Saestum en APWC en Zwaluwen Utrecht voorrang geven. Maar de verschillen zijn te overzien.

Zondag komt Wasmeer op visite.