• Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer

FC Jeugd maatje te groot voor Fortissimo

EDE De Hoekelumse Eng derby tussen zondag derdeklasser FC Jeugd en het naar de zaterdag vierde klasse geswitchte Fortissimo werd door de thuisclub met 4-0 gewonnen.

Eip Janssen

,,Nee, het was geen beste wedstrijd", meende de half uur voor tijd sterk ingevallen Khalid Oulad Ahmed namens FC Jeugd.

,,Bij ons kon je zien dat er nog geen wedstrijdritme was. De geplande oefenwedstrijden vielen in het water. Maar misschien hadden we eerder op de dag al het nodige geluk verbruikt", grapte de van DTS Ede overgekomen Jordi Vink.

Hij doelde op een brandje in de meterkast van de Fortissimo kantine. Het werd gelukkig op tijd ontdekt en geblust, waardoor de schade beperkt bleef.

MATIG De derby zelf ontbrandde moeizaam. De thuisclub etaleerde veel individuele klasse. Daar zette Fortissimo aanvankelijk een behoorlijk portie werklust tegenover.

FC Jeugd schiep zich in de eerste helft wel een aantal kansen. Maar weigerde de trekker over te halen.  ,,De oorzaak daarvan? Dat was voor mij vanaf de bank moeilijk te bepalen. Het combinatiespel liep nog niet wat het moet zijn. In de oefenwedstrijden tegen Babberich en PVC was dat juist onze kracht", ging Khalid Oulad Ahmed verder.

,,Wat er gebeurd zou zijn als wij de eerste de beste grote kans hadden benut? Dat weet je nooit. Het was jammer dat Roy Bijsterveld en ik de uitlopende FC Jeugd doelman Ӧzkan Yilmaz niet wisten te passeren. Of een voorsprong verdiend was geweest op dat moment? Ik denk dat geen speler dat had geboeid", blikte Vink terug.

Nadat Kamal Hamdaoui ook een goede kans had laten liggen werd het toch 1-0. Shently Lovert (ex WAVV) won een duel, zette vanaf rechtsvoor en Youssef Hadi liet het buitenkansje niet liggen.

De supporters die de moeite hadden genomen te komen kijken kregen ook in de tweede helft een matige wedstrijd voorgespiegeld.

GOEDE INVALBEURT ,,Of ik in de basisopstelling hoor? Dat maakt de trainer uit. Maar ik heb het hem met de 2-0 en twee assist moeilijk gemaakt", grapte de goed ingevallen Oulad Ahmed.

Hij pikte de bal op, passeerde een paar man en liet met een droge schuiver Fortissimo doelman Brandon Rorijs kansloos:2-0.

,,Op dat moment zag je dat de individuele klasse van FC Jeugd net iets hoger is dan die bij ons", was Jordi Vink kritisch maar realistisch.

De van Fortissimo naar FC Jeugd overgekomen Kemal Kandimir, die een tegen de paal geschoten bal inkopte (3-0) en Achraf Benahmed met een onhoudbare kopbal uit een voorzet van Lovert, bepaalden de eindstand op 4-0.,,Ik denk dat FC Jeugd het aan haar stand verplicht is in deze poule, met verder nog SC Oranje (zaterdag) en Edesche Boys, door te gaan naar de volgende ronde", meende de Ahmed.

OPTIMISME ,,Fortissimo heeft eindelijk weer een wedstrijd in de benen. Ik denk dat wij op de goede weg zijn. Met dit elftal moet Fortissimo in de zaterdagmiddag vierde klasse mee kunnen doen om de prijzen", wandelde Jordi Vink weg.