• Theo Beumer

FC Jeugd laat punten in Utrecht liggen

EDE ,,Het 4-2 verlies bij Zwaluwen Utrecht was volkomen onnodig. Maar, hoewel er een zuiver doelpunt bij de 1-2 achterstand werd afgekeurd, moeten we ook de hand in eigen boezem steken", keek FC Jeugd trainer André Hagen terug.

 

Het begon zo goed voor de Edenaren. Goudhaantje Mustafa Tirgil zette na een prima voorzet van Ümit Senyer FC Jeugd op een 0-1 voorsprong.

,,De eerste twintig minuten was het alleen FC Jeugd dat voetbalde. De trainer van de thuisclub zei dan ook dat een 3-0 voorsprong voor ons reëel was geweest. Maar daar koop ik weinig voor", ging de trainer verder.

 

Uit het niets viel de 1-1. FC Jeugd creëerde vele kansen maar scoorde niet. Althans niet in het goede doel.

,,Hakan Yilmaz wilde een bal wegwerken en raakte die verkeerd. Hij passeerde onze doelman en het stond 2-1 voor Zwaluwen. Op slag van rust leken we op 2-2 zie video te komen. De keeper liet de bal los en er werd gescoord door Hakan Yilmaz. Plotseling stak de assistent van Zwaluwen de vlag omhoog. De scheidsrechter nam het signaal over maar beelden bewijzen dat het een correcte goal was", baalde Hagen.

Vijf minuten in de tweede helft bij een 3-1 stand was de wedstrijd eigenlijk voorbij.

 

,,We gingen tegen onszelf voetballen. De spelers lieten zich uit de wedstrijd halen. Dan kun je wel zeventig procent balbezit hebben. Maar het gaat er om wat je met die andere dertig procent doet", sipte de trainer.

De thuisclub kwam op 4-1 waarna Mustafa Tirgil de eindstand op 4-2 bepaalde. 

FC Jeugd doet slechte zaken op de ranglijst. De achterstand op koploper AWPC bedraagt nu zes punten.

Zondag komt Saestum op bezoek.