• Theo Beumer

FC Jeugd laat koploper Theole ontsnappen

EDE Het Tielse Theole haalde opgelucht adem na het laatste fluitsignaal tegen FC Jeugd. De 1-0 werd gekoesterd en beoordeeld als een bonus.

,,Een thuisclub die opgetogen is na de 1-0 winst. Maar tegelijkertijd aangeeft nog niet zo'n goed voetballende ploeg als FC Jeugd op bezoek te hebben gehad. Wel de complimenten, niet de punten. Je koopt er niets voor. Maar ik ben trots op mijn team hoe zij onder moeilijke omstandigheden hebben gespeeld", opende FC Jeugdtrainer André Hagen.

De FC Jeugd coach verschuilt zich nimmer achter niet beïnvloedbare omstandigheden. Het feit dat zijn hele middenveld (Emre Kandemir, Achraf Benahmed en Sergen Tomruk afwezig waren werd niet als oorzaak voor de nederlaag aangevoerd.

,,Nee, dat is niet mijn stijl. Daarnaast heb je een selectie waar het goed mee werken is. Zij hebben gezamenlijk geprobeerd de zware kluste klaren", ging de trainer verder.

Hij zag meerdere kansen door uitstekend keeperswerk van de Theole doelman misgaan. Ook de FC Jeugdspelers zelf hadden het vizier niet altijd op scherp staan.

,,Het enige waarop ik mij beroep is twee strafschopmomenten waarvan ik denk dat die in ons nadeel werden uitgelegd. Mustafa Tirgil werd onderuitgehaald en een handsbal in het strafschopgebied werden niet op waarde geschat", sipte Hagen.

Nadat ook nog een kopbal van Mustafa Tirgil (op archieffoto) uit de doelmond werd gehaald bleef het 0-0.

,,Theole zakte achterover en leken met het gelijkspel niet ontevreden. Maar een kwartier voor tijd komen zij er een keer uit. Er wordt bij ons niet goed ingegrepen en het is 1-0. Daarna zijn we alles of niets gaan spelen. Het werd behalve de complimenten dus niets", sloot André Hagen teleurgesteld af.