• Theo Beumer

FC Jeugd in hoek waar de klappen vallen

EDE FC Jeugd ging met 1-4 onderuit bij Nederhorst. Naast enkele gele kaarten werd ook Achraf Benahmed met rood weggestuurd.

,,Het lijkt nu misschien alsof FC Jeugd zich heeft misdragen. Maar deze keer mag scheidsrechter J.C.A. Raven wel bij zichzelf te rade gaan. Hij zag veel, zelfs als het niet gebeurde van ons en weinig dat wel gebeurde van de thuisclub. Ümit Senyer werd uit de wedstrijd geschopt. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Even afwachten wat de diagnose is. Maar zelfs dat leverde geen kaart op", baalde FC Jeugd trainer André Hagen.

De trainer, altijd heel realistisch en de nuchterheid zelf had na afloop moeite zijn teleurstelling te bedwingen.

,,De start was goed. Binnen vier minuten zette Furkan Tirgil ons op 0-1. De assist was van Ümit Senyer. Er kwamen kansen op 0-2 maar die werden net niet benut. De 1-1 (Jesse van Huisstede) was het eerste signaal dat wij een moeilijke middag tegemoet gingen. De scheidsrechter vond dat onze doelman Özkan Yilmaz met maximaal acht tellen de bal te lang vasthield. Hij gaf een indirecte vrije trap die aangeraakt werd en tot doelpunt werd gepromoveerd: 1-1", somberde Hagen.

Nadat de thuisclub de 2-1 scoorde was ook de 3-1 na zevenendertig minuten spelen curieus.

,,Hij besloot op grote afstand een corner te geven terwijl de bal nog in het spel was. De voorzet werd door doelman Yilmaz gepakt. Een speler (Steven Snijders) tikte de bal uit zijn armen en mocht scoren. Een momentje de andere kant op kijken."

In de tweede helft heeft FC Jeugd het wel geprobeerd. Met sterk spel werd de thuisclub onder druk gezet maar een treffer viel niet. Het was Nederhorst dat via Jesse van Huisstede de eindstand op 4-1 bepaalde.

,,FC Jeugd zakt weg naar het tweede gedeelte (achtste, EJ) van de ranglijst. Zondag komt koploper Quick op bezoek. Maar eens een list proberen te verzinnen", besloot Hagen wat bijgekomen optimistisch.