• Claudia van Mechelen

Exalto Sport succesvol

LUNTEREN De turnsters, die uitkomen in de derde divisie Turnen vrouwen, turnden afgelopen weekend in Beekbergen de derde plaatsingswedstrijd.

Stevie Waalewijn en Céline Labrie wonnen een gouden medaille en plaatsen zich tevens voor de districtsfinale zaterdag 11 februari in Hengelo.

Ook Lara Steinbusch en Yuwei van Middendorp wisten zich te kwalificeren voor de volgende ronde.

Senior turnster Céline Labrie begon sterk op het toestel brug. Op het tweede toestel balk bleef zij staan en scoorde het hoogste cijfer van het deelnemersveld. Met een 12,45 voor sprong sloot zij haar wedstrijd goed af en mocht het goud in ontvangst nemen.

Ook juniorturnster Stevie Waalewijn deed goede zaken. Een strakke vloeroefening en een stabiele balkoefening leverde op beide toestellen een score van 11,55 punten op. Daarmee werd de basis gelegd voor haar tweede gouden medaille van dit seizoen.

Marijne Vermeulen had geen gelukkige voorbereiding in verband met een hersenschudding. Haar brugoefening werd met 11,20 beloond en ze eindigde in de middenmoot.

STERK Yuwei van Middendorp, Annika Rigg en Lara Steinbusch begonnen sterk op het toestel vloer. Van Middendorp haalde op sprong 12,125 punten en eindigde daarmee op een 7e plaats.

Annika Rigg liet een nette brugoefening zien wat werd beloond met een 11,25. Lara Steinbush kwam tijdens het inturnen op balk hard ten val, waardoor zij haar balkoefening wat minder stabiel turnde dan normaal. Zij eindigde uiteindelijk op de tiende plaats en dat was voldoende voor een plaats in de districtsfinale.

Pupil 2 turnster Lu Kai van der Goot turnde een goede wedstrijd en verbeterde haar puntentotaal opnieuw. Met een 14e plaats was zij dan ook tevreden, maar het was niet genoeg voor een plek in de volgende ronde.