• Ted Walker

Eredivisie volleybalclub PrinsVCV speelt komend seizoen al in Ede

EDE Nog voordat de nieuwe sporthal op de KennisCampus in Ede is gebouwd, verhuist eredivisie-volleybalteam PrinsVCV al naar Ede. Met ingang van seizoen 2016-2017 speelt het team in sporthal De Peppel.

,,De ontwikkelingen gaan snel", vertelt Monique Becks van de Stichting Topvolleybal Vallei-regio. ,,Het oorspronkelijke plan was om het komende volleybal seizoen te verhuizen naar Ede. Doordat de bouw van de nieuwe sporthal nog even op zich laat wachten en volleybal vereniging Volleybal Combinatie Veenendaal (VCV) verdere plannen wil ontwikkelen zonder een eredivisie team was het de meest logische keuze om nu al in Ede te gaan spelen."

PrinsVCV kan zich volgens Becks nu al ontwikkelen naar een ploeg met een regiofunctie. ,,De banden met onze vereniging Volleybal Combinatie Veenendaal (VCV) blijven, maar op deze manier kunnen we al gaan samenwerken met andere verenigingen, zoals het Edese TweeVV. Doelstelling daarnaast is om samen met onze maatschappelijke partner Upgrade en de gemeente Ede vanaf de basisschool de volleybal en de sport in het algemeen te bevorderen. De Sport Valley business club gaat zich inzetten om het volleybal en in de toekomst andere sporten breed te ondersteunen."

DE PEPPEL Samen met hoofdtrainer Ivo Martinovic en assistent trainer Bob van de Pol is Becks al in de hal gaan kijken. De Peppel is geschikt als thuisbasis voor PrinsVCV, menen zij. In sporthal De Peppel zal al een echt topsportklimaat worden gecreëerd. ,,Sportservice Ede is ook enthousiast over de clubplannen", aldus Becks. ,,Sporthal de Peppel is een begrip in Ede dus voor het publiek en sporters niet moeilijk te vinden. We willen iedereen dan ook van harte uitnodigen om de sfeer van een eredivisiewedstrijd te komen proeven."

TOPSPORTHAL Vanuit sporthal De Peppel zal PrinsVCV in 2017 verhuizen naar de nieuw te bouwen topsporthal aan de Zandlaan in Ede. De nieuwe Topsporthal biedt kansen en een stevige positionering in de hele Vallei-regio. Prins/VCV wil met haar sportieve succes een magneet zijn voor de hele Valleiregio. ,,We willen jongeren bewustmaken van een gezonde en sportieve leefstijl", vertelt Becks. Doelstelling is om van een top tien positie naar de top drie te gaan in het Nederlands topvolleybal. Vrijwilligers en sponsors zijn trots op het team en nemen hun verantwoordelijkheid bij de ondersteuning van wedstrijden,trainingen en toernooien. Daarnaast zorgen we dat op welk niveau men ook speelt de juiste wedstrijdmentaliteit en teamspirit mee helpt straks ook in het verdere maatschappelijke leven een sterke persoonlijkheid te worden met de juiste sociale handvatten en ambities."