• Theo Beumer

Einde verhaal voor topvolleybal in Ede

EDE De kogel is door de kerk, het is einde verhaal voor topvolleybal in Ede. ,,Ik trek mij terug uit de reddingsacties om Vallei Volleybal Prins te redden. Ik heb er het afgelopen weekeinde goed over nagedacht. Het feit dat via de media Wouter Pilon, namens VCV (Veenendaal) een reddingsplan voor topvolleybal in de regio naar buiten bracht, heeft dat slechts versneld", aldus Jeroen Willems.

Eip Janssen

Willems heeft tot vandaag (maandag) als interim-bestuurslid commerciële zaken van VVP alle ziel en zaligheid in de reddingsoperatie gestoken. ,,Maar eens is het over. Ik zie helaas geen reële mogelijkheden meer. Ik heb VCV, bij monde van Wouter Pilon daarover ingelicht. Statutair voorzitter Monique Meijer (VVP) was helaas onbereikbaar. Ik ga ervan uit dat zij nu verder de zaken van VVP afwikkelt", gaat Willems verder.

SCHULDEN De volleybalbond NeVoBO eist om in het nieuwe seizoen 2018/2019 voor een licentie in aanmerking te komen uiterlijk 18 april duidelijkheid. ,,Dat betekent in de praktijk dat een oude schuld van tussen de 30.000 en 35.000 euro moet worden weggewerkt. Maar ook dat er een begroting moet liggen van minimaal 60.000 euro. Het klopt dat ik eerder sprak van tussen de 100.000 en 130.000 euro. Maar dit is een begroting waar echt alle bijzonderheden zoals leaseauto's en onkostenvergoeding uitgesneden zijn. Met andere woorden: eredivisie volleybal zonder de daarbij behorende faciliteiten."

In het contact met de NeVoBo maandag bleek dat daar de eerdere berichtgeving over een Veenendaals reddingsplan minder goed was gevallen. ,,Men gaf mij te kennen onaangenaam verrast te zijn. Meerdere clubs zouden hebben gevraagd of de licentie te koop is op deze manier", licht Jeroen Willems toe.

SCHADELOOS Hij en zijn medebestuurslid facilitair/teammanagement Liesbeth Renne hebben altijd ingezet op de poging spelers en staf financieel schadeloos te stellen. ,,Wij hebben veel respect voor de wijze waarop zij VVP, in deze moeilijke periode hebben vertegenwoordigd. Zelfs in de laatste wedstrijd (zaterdagavond Inter Rijswijk) is iedereen gekomen. Het zijn echte amateurs die kosten hebben gemaakt die vergoed moeten worden. Onze opzet was en is dat zij schadeloosgesteld moet worden. Maar of de mogelijke overnemende partij (VCV/Wouter Pilon) daar ook zo overdenkt heb ik mijn twijfels", gaat het interim-bestuurslid verder.

TALENTEN Gaat Jeroen Willems geheel verloren voor het Edese (top)volleybal? ,,Dat hoop en verwacht ik niet. De afgelopen maanden heb ik mij ingespannen 'Talentenontwikkeling' in deze regio inhoud te geven. Met diverse  volleybalverenigingen in de Vallei is daar contact over geweest. Inmiddels heeft de gemeente Ede en met name Sportservice Ede dat idee omarmd. Zij hebben maandagmorgen nog aangeven daar vol voor te willen gaan. Breedtesport, in dit geval volleybal in de Topsporthal Ede, is nog steeds een mogelijkheid. Woensdagavond wordt daar meer over duidelijk", besluit Jeroen Willems.

Stichtingsvoorzitter Monique Meijer wil vooralsnog niet reageren.