• Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer

Eerste nederlaag Blauw Geel '55

EDE Blauw Geel '55 leed in en tegen Scherpenzeel een 5-2 nederlaag.

,,Het eerste verlies is daar. Maar een aantal momenten in deze wedstrijd vertellen het hele verhaal. Afgekeurde doelpunten Blauw Geel, doelpunt van Scherpenzeel wat uiteindelijk wel telt. Maar daar mag ik het verlies niet alleen aan wijten", opende Blauw geel '55 trainer David Wagensveld reëel.

Hoe anders had de wereld er na ongeveer drie minuten spelen voor de Edenaren kunnen uitzien.

,,Scherpenzeel miste een dot van een kans de score te openen. Daarna werd een doelpunt van Blauw Geel om onduidelijke redenen afgekeurd", had Wagensveld genoteerd.

Scherpenzeel kwam via Ali Edan binnen tien minuten op 1-0. ,,Dan scoren wij de 1-1, maar ook die wordt na een lange discussie afgekeurd. De scheidsrechter ging bij onze assistent vragen hoe de doelman de bal had uitgeschoten. Dat bleek uit de hand te zijn geweest, terwijl het een vrije trap had moeten zijn. Dat bepaalde uiteindelijk dat hij het doelpunt werd afgekeurd.'' 

 

Een eigen doelpunt betekende uiteindelijke en 2-0 achterstand bij rust. In de tweede helft verzette Blauw Geel de bakens.

,,Wij werden beter maar de thuisclub scoorde de 3-0 (Ismail Ouaddouh). Goudhaantje Aziz Ballouk scoorde de 3-1. De 3-2 werd wegens buitenspel afgekeurd terwijl onze speler solo de verdediging passeerde", baalde Wagensveld.

Na de 4-1 (Hafid Charadi) wist Kamal Bendadi de 4-2 te scoren. In de laatste minuut werd het 5-2 door Ali Edan.

,,We moeten leren van deze nederlaag. Volgende week komt Lunteren op bezoek. Dat is een derby en dan moeten we er staan", besloot David Wagensveld.

Blauw Geel bezet in de tweede klasse de vijfde plaats. De ploeg heeft drie punten verzameld dat koploper Veensche Boys.