• Het trainerstrio van DVO: Marc Verberk, Jeroen van Brakel en Richard van Vloten.

    Foto via Richard van Vloten

Eerherstel voor DVO

BENNEKOM Eerherstel. Dat was het doel van DVO/Accountor na de wanprestatie tegen Deetos. Het werd zelfs meer dan dat. Regerend landskampioen op het veld PKC werd met 19-17 verslagen.

,,Het ging hartstikke goed'', liet een blije trainer Richard van Vloten weten. ,,Wij speelden lange aanvallen, en kregen korte aanvallen tegen. Wij wisten ook geduldig te blijven. De voorsprong die we in het begin namen, wisten we telkens vast te houden. Halverwege stonden we met 11-9 voor. De marge was zelfs even vier. PKC speelde misschien niet op haar sterkst, maar dacht in het laatste kwartier de boel nog even om te draaien. Dat lukte niet.''

Zelf had Van Vloten behoorlijk ingegrepen in zijn basisopstelling. De 18-jarige talenten Roos Scherrenburg en Daniëlle Boadi hadden de plaatsen van Lara Heijboer en Isa Klein Tuente ingenomen. Ook de mannenvakken waren uit elkaar gehaald. ,,Het doel was extra aanvalskracht en een betere balans te krijgen. Dat is gelukt.''

,,Al met al ben ik dus erg tevreden over de uitvoering van het plan. Als team zijn we ook bij elkaar gebleven. De aanwezige kwaliteit en talent kwam nu naar boven. En na twee nederlagen hadden we dit nodig. Winst is toch het beste medicijn'', sluit Van Vloten af.

Zaterdag is al weer de voorlopig laatste ontmoeting op het veld. Dalto komt naar De Eikelhof. 

Doelpunten: Robbe de Wit 6, Gertjan Meerkerk 4, Daniëlle Boadi, Janine van Schie en Chris van Haren 2, Saskia van der Zee, Roos Scherrenburg en Koen van Roekel 1.