• 1-0

    Theo Beumer
  • 1-0

    Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer

Ede/Victoria zet goede reeks voort

EDE Natuurlijk was vooraf door Ede/Victoria op een zege gerekend tegen hekkensluiter Oranje Wit uit Elst. Maar de 5-0 zege kwam pas na rust bij een man meer situatie tot stand.

 

Eip Janssen

,,Oranje Wit was zeker geen slechte ploeg. Maar het breekpunt lag zo rond de zeventigste minuut. Wat er toen gebeurde was curieus", keek tweevoudig doelpuntenmaker Rameau Heerebout terug.

De zevenendertig jarige schutter was er overigens zelf nadrukkelijk bij betrokken.

CURIEUS ,,Die jongen van Oranje Wit (Nasr-Eddine Zangouhi, EJ) kon een verloren duel niet zo goed hebben. Hij zocht wat ruzie met mij en de scheidsrechter gaf ons beiden geel. Uit de aan Ede/ Victoria toegekende vrije trap scoorde ik de 3-0. Dat was mijn tweede van de middag. Maar de scheidsrechter had inmiddels gemerkt dat de Elster speler eigenlijk rood (twee keer geel) had moeten krijgen. Er ontstond wat tumult en hij moest eraf. Daarna liet Oranje Wit het volledig lopen. Ik werd door trainer Mark van Wijk uit voorzorg ook gewisseld."

In de eerste helft speelden beide ploegen een vrij gelijkmatige wedstrijd. Kwalitatief was het misschien niet altijd even goed. Maar fraaie hoogstandjes (Imad Benali, EJ) verhoogde het kijk plezier.

Na een aantal kansen over en weer opende Ede/Victoria de score: 1-0. , Ik kreeg de bal aangespeeld van Imad Benali. Kapte en draaide naar binnen en passeerde de doelman", glunderde Heerebout.   

,,Het team stond goed. De tactiek klopte en Oranje Wit liet ons meer voetballen", ging de schutter verder. Hij speelde eerder voor Blauw Geel '55 en DTS Ede in lagere teams.

,,De laatste jaren wilde ik voor een eerste elftal gaan. Dat is bij Ede/Victoria gelukt. Ik denk dat wij een goede homogene groep hebben. Dat de selectie zo groot is heeft voor- en nadelen. De trainer maakte keuzen en op de bank zitten is voor niemand leuk."

Met een kans voor Oranje Wit waarbij Amar Sieuwram tot opluchting van de thuisclub het probleem oplost en een mogelijkheid voor Hicham el Hassnaoui breekt de rust aan met een 1-0 voorsprong.  

AFGESTRAFT In de tweede helft een alert Ede/Victoria. Het is Martin Rozeboom die een slapstick moment van de Elster doelman afstraft.

,,Hij wilde de bal weg schieten maar trof een medespeler. Martin (Rozeboom, EJ) reageerde snel en het was 2-0", had collega spits Heerebout gezien.

Hij scoorde zelf onmiddellijk na de man meer situatie de 3-0. ,,Ik kreeg de bal heerlijk op de pantofel. Welke de mooiste was? Dat boeit mij niet zo. Elk doelpunt telt in het belang van het team", ging hij nuchter verder.

Vanaf de bank zag de spits dat Ede/Victoria via een prachtige vrije trap van Kevin Voois en een doelpunt van Ismael Koubaa op 5-0 afsloot.

,,Ik denk dat Ede/Victoria ver kan komen dit seizoen. Voorwaarde is wel dat wij in onszelf blijven geloven. En het individu ondergeschikt maken aan het teambelang", besloot Rameau Heerebout.

Komende zaterdag krijgt het op een gedeelde tweede plaats, twee punten achter het Rhenense Candia'66 staande Ede/Victoria het Amerongense DSVA op bezoek.

Deze ploeg staat op een gedeelde vijfde plaats met een punt minder. Een voor beide partijen cruciaal duel waarin het aan- of afhaken wordt.