• Theo Beumer

Ede/Victoria laat koppositie liggen

EDE Ede/Victoria profiteerde niet optimaal van het verlies van koploper SVMM. Door zelf met 3-3 gelijk te spelen tegen DVSA, verzuimden de Edenaren de koppositie te pakken. DEV Doorn is met een punt voorsprong nu de leider.

 

,,Het gelijkspel is wel zuur'', reageerde Erdinç Kadioglu. ,,Vooral ook omdat wij kansen op 4-2 lieten liggen, en DVSA in de laatste minuut langszij kwam. Aan de andere kant had DVSA in extra tijd ook nog kunnen winnen.''

 

De ploeg uit Amerongen liet zien niet voor niets op plaats vier te staan. ,,Zij begonnen heel scherp. Wij moesten even in de wedstrijd komen. Na een klein kwartier kregen wij na een hele mooie aanval een strafschop, toen Andrew Matthias werd neer gehaald. Sabahudin Becic maakte vanaf de stip geen fout.''

 

,,Verder ging het op en neer, met kansen aan beide kanten'', had de trainer gezien. Op slag van rust bracht Emrah Ates met een vrije trap Rameau Heerebout in stelling, die de 2-0 aantekende. ,,Wij gingen met een goed gevoel de rust in'', aldus Kadioglu.

 

In het tweede bedrijf kwamen de bezoekers terug. Waar Ede/Victoria rekende op een vrije trap na een overtreding op Cihan Ates, kon DVSA vanuit de tegenaanval scoren via Thijs Klopper. En via Elco van de Klift kwam men op 2-2.

 

,,Dat was een lastige periode voor ons. Ik bracht de van zijn hamstring blessure herstelde Mohammed Messaoui (op archieffoto). Juist 'Moes' scoorde even later de 3-2. Daarna hadden wij zeker drie kansen de wedstrijd te beslissen. Maar helaas gebeurde dat niet. En dan krijg je de 3-3 om de oren'', besluit Erdinç Kadioglu.  

 

Ede/Victoria staat nu tweede met SVMM, met een punt achterstand op DEV Doorn. Komende week is er de uitwedstrijd bij nummer 11 Kesteren.  Het jaar 2017 wordt afgesloten met de topper thuis tegen DEV Doorn.