• Theo Beumer

Ede/Victoria is goed bezig 

EDE Ede/Victoria is goed bezig. De totaal vernieuwde ploeg toonde in Achterberg haar kracht door het plaatselijke VVA met 1-3 te verslaan.

 

,,We zagen het als een zes puntenwedstrijd'', opent Erdinç Kadioglu. ,,Er was deze week scherp en goed getraind. De jongens beseften het belang. Dat bleek ook tijdens de wedstrijd. Na de periode van aftasten, kwamen wij op 0-1. Een voorzet van Sabahudin Becic werd door Roderick Coleridge benut.

 

,,Ook daarna hadden wij het verdedigend goed onder controle. En was er een keer een kans, dan hadden wij de goed keepende Winston Seedorf.'' Na een half uur liep Ede/Victoria uit naar 0-2. Emrah Ates stelde Becic (op archief foto) in staat te scoren.''

 

In het tweede bedrijf kwam VVA Achterberg. ,,Wij wisten stand te houden. Een minuut of tien voor tijd was het weer het duo Ates Becic, wat voor de 0-3 zorgde. Jammer was wel dat in de slotfase de 1-3 uit een strafschop viel. In eerste instantie stopte Seedorf de strafschop. Omdat te vroeg zou zijn ingelopen, moest deze worden overgenomen. Die werd wel benut'', had Kadioglu gezien.

 

Ede/Victoria klimt door de derde zege op rij naar een ongekende tweede plaats. Zaterdag komt nummer 11 SVF uit Cothen op bezoek.