• Eip Janssen

Edese hockeymannen klaar voor topper

EDE Ede won zondag de uitwedstrijd bij Fletiomare met 3-5. Daarmee lijken de hockeyers klaar voor de topwedstrijd zondag tegen koploper Hattem.

In de eerste klasse gaat deze ploeg ongeslagen aan de leiding met vijftien punten. Ede telt drie punten minder. Het wordt voor Ede dus aanhaken of voorlopig afhaken. ,,Tegen Fletiomare was het een wat onstuimige wedstrijd, waarin Ede de bal goed in bezit hield", keek Kaj van der Molen terug.Het was voor Ede even afwachten met welke tactiek de thuisclub Ede wilden bestrijden.

,,De aanpak was voor het overgrote deel gebaseerd op de scoop richting de spitsen. Fletiomare scoorde door middel van een strafcorner de 1-0, waardoor wij werden wakker geschud", ging de speler verder. Ede wist al vrij snel te antwoorden met een goede strafcorner van Stijn Draaijer, die de bal de rechterkruising in sleepte: 1-1.

Kort daarna scoorde Ede de 1-2 door een goede aanval over de rechterflank, waarbij de achterlijn werd gehaald en een voorzet kon worden gegeven. De 1-3 werd niet veel later wederom uit een strafcorner gescoord, ditmaal gesleept door Hans Pijpers. Vlak voor rust werd de 1-4 (Bas Wolters) gescoord door Ede. ,,Wij leken op rozen te zitten maar de werkelijkheid werd anders", sipte Kaj van der Molen.

De tweede helft begon Ede vrij onrustig en zette Fletiomare hoge druk op de Edese verdediging. Daarnaast had Ede ook moeite met het opvangen van de vele scoops die richting de spitsen van de thuisclub werden gespeeld. De stand was binnen no time 3-4.  ,,Het moment voor ons om weer aan te zetten. Een geweldig doelpunt van Pieter Hoekstra betekende de beslissende 3-5. Hij wist in zijn val (hij moest flink reiken om bij de bal te komen) de bal langs de keeper van Fletiomare te spelen", sloot Van der Molen tevreden af. 

Zondag om 14.45 uur op sportpark De Bosrand de topper tegen koploper Hattem.