• Theo Beumer

Edesche Boys medekoploper na knappe winst

EDE Edesche Boys heeft tegen 'angstgener' Elsweide (Arnhem) met 3-1 gewonnen. Khalid Kokouh zorgde met een hattrick voor de Edese doelpunten.

Een succes waarin trainer Jan Beumer al weken geloofde, mits zijn ploeg op volle oorlogssterkte zou kunnen aantreden.

Hij werd op zijn wenken bediend.

,,Behalve de zieke Andy van Engelenburg waren alle spelers aanwezig waarop ik reken dit seizoen. Michel van der Meulen, een echte clubman heeft aangegeven dit seizoen volledig beschikbaar te zijn voor de hoofdmacht. Dat zit dus wel goed", opende een trotse Edesche Boys trainer Jan Beumer (archieffoto zwarte trui).

Beumer zag zijn ploeg al binnen vijf minuten op 1-0 komen door Khalid Kokouh.

,,Khalid had het op zijn heupen en was messcherp. Maar eigenlijk moet ik alle spelers een compliment geven. Elsweide speelde, zeker de tweede helft op het randje. Maar onze spelers zijn kalm gebleven, lieten zich niet uit de tent lokken."

Hoewel de gasten ook wat kleine mogelijkheden kregen, was het Khalid Kokouh die op slag van rust voor de 2-0 tekende.

,,Dat was sinds heel lang een keer dat ik met een goed gevoel de kleedkamer inging. Even de zaak scherp gehouden. Dat werd al snel beloond met de derde treffer van Khalid Kokouh", kon Beumer zijn geluk niet op.

In de slotfase wisten de Arnhemmers doelman Michel van der Meulen nog te verrassen:3-1.

,,Dat maakte eigenlijk niet meer uit. Medekoploper dat is wat telt. Maak er maar een mooie kop van. Dat heeft deze groep wel verdiend. Ik bewaar de Ede Stad van komende woensdag zeker", besloot hij grappend.

Edesche Boys stond in het seizoen 2008/2009, toen nog onder leiding van Etienne Jansen, voor het laatst in een klasse (5F) bovenaan. Daarna maakte Edes oudste voetbalclub mindere tijden door. Iets waaraan clubcoryfee Jan Beumer en staf nu een einde aan lijken te maken.

Zondag gaat Edesche Boys op bezoek bij SVHA, dat met 0-0 gelijkspeelde bij SDZZ