• Van links naar rechts: Pol van Boekel, Sander van Roekel uit Ede, Björn Kuipers, Erwin Zeinstra en Richard Liesveld.

    ANP/Vincent Jannink

Edenaar nog in race voor EK-finale

EDE Edenaar Sander van Roekel is nog steeds in de race voor de finale van het EK voetbal in Frankrijk. Team Kuipers, het team rond arbiter Björn Kuipers waar Van Roekel deel van uitmaakt, heeft te horen gekregen dat het in Frankrijk mag blijven, terwijl drie andere scheidsrechters naar huis kunnen.

Het toernooi is inmiddels gevorderd tot de kwartfinales, die donderdag beginnen. Of Team Kuipers één van die vier wedstrijden krijgt toegewezen is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat dit niet Polen-Portugal (donderdag) en Wales-België (vrijdag) zijn, die duels zijn door de UEFA inmiddels toegewezen aan respectievelijk Felix Brych uit Duitsland en Damir Skomina uit Slovenië.

Team Kuipers was tot nu toe actief bij Polen-Duitsland en bij Kroatië-Spanje. Björn Kuipers zelf was daarnaast nog vierde official bij het openingsduel Frankrijk-Roemenië en bij Duitsland-Slowakije. Team Kuipers bestaat in Frankrijk uit scheidsrechter Björn Kuipers, zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra en als vierde en vijfde man de arbiters Pol van Boekel en Richard Liesveld. Verder maakt video-analist John Balvers uit Amersfoort deel uit van het team.