• Eigen beelden.

Edenaar Europees kampioen Braziliaans Jiu Jitsu

EDE Edenaar Nico Herbert wint voor de 13e keer goud op de Open Europees Kampioenschappen Braziliaans Jiu Jitsu. Geheel onverwachts trokken al zijn concurrenten zich in de finale terug, dus bleef hij als enige over.

Zondag 22 januari 2017 heeft ICON JJ Ede eigenaar en docent voor de twaalfde keer op rij deelgenomen aan het Open Europees kampioenschap Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ) in Lissabon, Portugal. Herbert, die dit jaar uitkwam in de gewichtsklasse tot 82,3kg werd kampioen in deze klasse bij de leeftijdscategorie masters 6 (56 jaar en ouder). Door zijn winst in zijn eigen gewichtsklasse mocht Herbert deelnamen aan het 'Koningsnummer', de Absoluto (open gewichtsklasse).

ONVERWACHTS Hier gebeurde voor echter iets geheel onverwachts, alle finalisten van de andere gewichtsklassen trokken zich terug uit de Absoluto. Dit is iets wat de Edenaar nog nooit eerder was overkomen, het kwam dan ook binnen met gemixte gevoelens. Door het terugtrekken van de finalisten uit o.a. Denemarken, Finland, België en de VS bleef Herbert alleen over en mocht hij zijn gouden medaille arsenaal uitbreiden tot dertien stuks.

Met dit aantal medailles breidt Nico Herbert de Nationale records van meeste medailles en meeste gouden medailles op de Open Europees kampioenschap uit.