• Theo Beumer/EdeStad

Ede wint bij koploper na shoot-outs

EDE Ede ging op bezoek bij koploper IJsseloever in de eerste klasse. Een wedstrijd met als uitgangspunt aan-of voorlopig afhaken. Het werd in de reguliere wedstrijd een 3-3 gelijkspel.

En weer waren de shoot-outs het breekpunt voor Ede. En weer was het keeper Diederik van Schooten, die zorgde voor de winst op koploper IJsseloever. Hij stopte vier van de benodigde zeven shoot-outs.

,, Het werd een zinderende wedstrijd tegen IJsseloever. Vanaf de eerste minuut waren beide partijen aan elkaar gewaagd, maar begon Ede met sterk spel. We waren dominant in balbezit (ca. 80%) in de eerste helft", opende Kaj van der Molen.

Ondanks dat Ede veel in de cirkel van de tegenstander was, werd er in het eerste gedeelte niet gescoord. In de 25e minuut was het Stijn Draaijer die wist te scoren met een goed backhand schot: 0-1. 

Kort voor rust wist Ede een strafcorner te behalen uit een goede aanval. De bal werd niet perfect aangegeven, waardoor de sleper de bal zelf moest stoppen. Stijn Draaijer draaide naar zijn backhand toe en schoot de bal feilloos rechts onderin de hoek: 0-2.  De ruststand.

,,Ook in de tweede helft begon Ede sterk en wist binnen enkele minuten te scoren. Lode Draaijer zette een aanval op en kwam via de achterlijn de cirkel binnen. Hij gaf de bal voor op Luke Dommershuijzen die tot scoren wist te komen: 0-3", jubelde Van der Molen.

IJsseloever bleef vechten om terug in de wedstrijd te komen en dit lukte. ,,Ze scoorden drie keer in een tijdsbestek van twintig minuten en moesten shoot-outs de uitkomst brengen.

,,De shoot-outs eindigden in het voordeel van Ede. Onze uitblinker was wederom Diederik van Schooten, die vier van de zeven genomen shoot-outs wist te pakken. Zo nam Ede twee punten mee terug naar huis.

De stand in de eerste klasse is nu: 1. IJsseloever en Hattum 25 punten. 3. Ede 23 en 4. Upward 21 punten.

Zondag komt Beuningen op bezoek in Ede. Op sportpark De Bosrand wordt om 14.45 begonnen.