Ede is een Nederlands Kampioen Wielrennen rijker

EDE De zeven jaar jonge wielrenner Victor Kroesbergen uit Ede is zaterdag Nederlands Kampioen geworden in zijn categorie.Op 4 juni werd in Reeuwijk het Nederlands Kampioenschap Wielrennen voor de jeugd georganiseerd. In veertien categorieën werd gestreden om de felbegeerde rood-wit-blauwe trui. Jongens en meisjes geboren tussen 2001 en 2008 streden elk hun wedstrijd tegen leeftijdgenoten uit het hele land. De renners van WV Ede waren goed vertegenwoordigd in hun categorieën.

Namens WV Ede reed Victor Kroesbergen mee in categorie 1. Direct bij de start ontstond er een kopgroep van zeven renners, waarin continu aangevallen werd. Net voor het ingaan van de laatste bocht was er een aanval waarop Victor met zo veel snelheid reageerde dat de rest van de kopgroep hem niet direct volgde. Op kop kwam hij door de laatste bocht en die positie stond hij niet meer af, hij won met een gemiddelde van boven de 30km/h.

Door deze winst mag hij nu een jaar lang het rood-wit-blauw dragen. Bij de Midden-Nederland competitie van zondag in Ede liet hij vol trots zijn nationaal kampioenstrui zien en haalde hier gelijk ook de overwinning.