• Vincent Jannink

Dylan van Baarle verdedigt zijn tijdrittitel in Ede

EDE Dylan van Baarle is woensdag 26 juni van de partij op het Nederlands kampioenschap tijdrijden in Ede. Dat meldt de organisatie op basis van een publicatie van CyclingOnline.nl. Van Baarle is titelverdediger op de tijdrit.

De renner trekt volgende week in het Criterium du Dauphiné vooralsnog voor de laatste keer zijn rood-wit-blauwe kampioenstrui aan tijdens een tijdrit. Maar als het aan Van Baarle ligt verlengt hij later deze maand in Ede zijn nationale titel. ,,Ik ben weer een jaar sterker, merk ook dat ik stappen gemaakt heb. Helaas kwam dat door een blessure niet helemaal uit de verf in de klassiekers, maar over de hele linie merk ik dat ik qua inhoud gegroeid ben als coureur. Ik denk dan ook zeker mee te doen voor de titel op het NK tijdrijden.''

GEEN VERRASSING Met welke concurrenten hij rekening moet houden, weet Van Baarle niet. ,,Dat maakt in een tijdrit ook niet uit. Je moet het beste uit jezelf halen, de optimale tijd neerzetten. Het is aan anderen om het beter te doen. Dat ik vorig jaar won, vond ik zelf geen verrassing. Een Tom Dumoulin in topvorm verslaan is moeilijk, maar op het moment dat hij niet mee doet, maak je al veel meer kans. Ik was blij dat ik dat kon bewijzen door het goud te grijpen."

WEGWEDSTRIJD Van Baarle heeft naast het tijdrijden ook de wegwedstrijd van 30 juni op zijn programma staan. De renner van Team Ineos voelde zich een jaar lang trots als hij het rood-wit-blauw bij een tijdrit mocht aantrekken en zou ook graag nog eens de nationale driekleur aantrekken na afloop van het wegkampioenschap. Als Van Baarle door zijn ploeg wordt geselecteerd voor de Tour de France kan het zijn dat zijn ploeg nog zegt dat hij de wedwedstrijd niet mee mag doen in Ede, maar vooralsnog wil Van Baarle wel van start.

BEKENDEN ,,Ik wil graag nog eens Nederlands kampioen worden op de weg. Voor een Nederlandse prof is dat toch een wedstrijd die je nog eens wilt winnen. Het zal zeker niet gemakkelijk worden tegen de grotere blokken van Jumbo-Visma, Team Sunweb en Roompot-Charles om te winnen, maar als je simpelweg de beste bent die dag, is die kans er altijd. Ik denk dat Mathieu van der Poel dat vorig jaar afdoende heeft bewezen. Ik ken de omgeving bij Ede goed, ik woonde jaren in Veenendaal. Er zullen veel mensen aan de kant staan, die ik ken. Dat zal zeker ook motiveren."