• Theo Beumer/EdeStad

DVO schiet ver onder de maat

BENNEKOM ,,Veertien doelpunten is veel te laag. Daar ga je geen wedstrijden in de korfballeague mee winnen'', weet ook Jeroen van Brakel (op archief foto). De assistent trainer moest met DVO/Accountor dan ook opnieuw een nederlaag incasseren: 14-22.

 

Opponent DOS'46 kon vanwege zieke niet beschikken over international Jelmer Jonker. Van dat gegeven kon de thuisploeg niet profiteren. Die had Dennis Brunt voor het eerst in de basis ten koste van Chris van Haren. Ook het duo Marijn van den Goorbergh en José Alvarez Andres was uit elkaar gehaald. ,,We wilden de rebound versterken. Dat ging ook beter. We konden meer herhalen.''

 

,,Hoewel er nog wel een paar persoonlijke fouten tussen zaten, was het verdedigend wel bij ons op orde'', oordeelde Van Brakel. ,,Tien doelpunten tegen is acceptabel. Maar een schotpercentage van 9% in de eerste helft kan eigenlijk niet.'' Na een 4-4 tussenstand, stond DVO liefst een kwartier droog. Halverwege was het 5-10.

 

In het tweede bedrijf kwam DVO nog terug tot 7-10.  Maar dichterbij te komen lukte niet. ,,We kwamen ook moeilijk onder hun druk vandaan. Het samenspel was niet goed genoeg.'' Uiteindelijk liep de ploeg van de precies een jaar geleden bij DVO ontslagen Gerald Aukes uit naar 14-22.

 

De situatie bij DVO was toen niet goed. Nu is het misschien nog wel beroerder. Met zes punten achterstand is de veilige plaats 8 niet meer realistisch. Het bereiken van de play downs lijkt nu het maximaal haalbare. Dan moet Avanti, wat nog helemaal geen punten heeft, onder zich worden gehouden. ,,Die wedstrijd op 3 februari is essentieel'', beseft ook Van Brakel. ,,Maar eerst zaterdag LDODK. Daar hebben we vorig jaar gewonnen. Wellicht kunnen we die stunt herhalen. En van de week gaan we veel uren maken met het schieten'', besluit de immer positieve trainer.

 

Doelpunten: Marijn van den Goorbergh en Koen van Roekel 4, Janine van Schie en Dennis Brunt 2, Saskia van der Zee en Menno van der Neut 1.