• Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer

DVO op alle fronten afgetroefd

BENNEKOM Het beeld was typerend. Door de hal verspreid zochten de DVO spelers familie en vrienden op. Er was even behoefte aan troostende en opbeurende woorden. Want waar een spannende wedstrijd tussen de directe concurrenten DVO/Accountor en KCC/SO natural SO was verwacht, werd de thuisploeg op alle fronten afgetroefd: 22-32.

 

Wim van Kessel

 

Ook de actie van Koen van Roekel ver in de tweede helft was veelzeggend. Bij weer een mislukte actie werd een trap gegeven tegen een reclamebord. ,,Een teken van onmacht en frustratie'', had ook assistent trainer Jeroen van Brakel gezien. Niet alleen de speler van jong Oranje, maar eigenlijk alle Bennekomse spelers speelden onder (ver) de maat. ,,Alleen Janine van Schie was goed'', vond Van Brakel.

 

De eerste vijf minuten ging het nog gelijk op: 3-3. Daarna duurde het acht minuten voordat DVO weer scoorde. Dat betekende de 4-8. Omdat de opponent uit Capelle aan de IJssel gewoon met scoren was door gegaan. Achteraf gezien werd toen al het verschil gemaakt. ,,KCC schoot heel scherp. Rond de dertig procent. Bij ons was dat rond de achttien procent. Dat was het grote verschil'', merkte Chris van Haren op. Feit was ook dat de ploeg van de Edese trainer Richard van Vloten de meeste rebounds pakte. ,,Zij konden daardoor herhalen. En hoewel ik niets wil afdoen aan de prestatie van KCC, verdedigden wij ook niet goed'', had ook Jeroen van Brakel gezien.

 

Halverwege was het 14-19. ,,Wij zeiden tegen elkaar dat KCC dit schotpercentage niet vol zou kunnen houden'', keek Van Haren terug. ,,Dus als wij nu beter gingen schieten, was het zeker nog niet verloren. Maar ja, als je zelf er dan nog maar acht maakt, dan is het een verloren wedstrijd. Wij bleven maar achter hen aanlopen, in plaats van andersom. Dat is niet vol te houden. Marijn van den Goorbergh zat bijvoorbeeld helemaal kapot.''

 

Ook Van Haren, die speelde voor de geblesseerde Brent Struyf, had veel moeite met scoren. Op het moment dat de bal dan wel in de korf viel, werd hij direct gewisseld. ,,De wissel zat er aan te komen. Het liep niet. En dan probeert de trainer met het inbrengen van Dennis Brunt wat te veranderen. Dennis pakte een aantal rebounds. Maar omdat Koen van Roekel de ballen er ook niet ingooide, kwamen we niet dichterbij. De marge bleef altijd minimaal vier doelpunten. We zijn nooit in de wedstrijd gekomen.'' KCC, onder aanvoering van de uitblinkende Gertjan Meerkerk, liet het verschil oplopen tot in de dubbele punten: 22-32.

 

,,Een fikse dreun'', bekende Chris van Haren. ,,Het was een potje waarin wij moesten. Wij wilden op gelijke hoogte komen met KCC. Nu sta je er vier achter. Ook al omdat DOS gewonnen heeft, wordt het in de tweede seizoenhelft een loodzware opgave die achterstand in te halen. De huidige plaats negen betekent PD wedstrijden. Vorig jaar wisten wij het met een inhaalrace net te redden. Dit jaar wacht ons dezelfde opgave. Te beginnen zaterdag thuis tegen DOS.'' ,,En het verschil met nummer laatst Avanti is ook maar twee punten'', waarschuwde Jeroen van Brakel.

 

Doelpunten: José Alvarez Andres 7, Fleur Hoek 4, Janine van Schie 3, Koen van Roekel en Marijn van den Goorbergh 2, Hester Heitink, Saskia van der Zee Laura Heijboer en Chris van Haren 1.