• Theo Beumer

DVO laat het collectief afweten

BENNEKOM Van de nog te spelen drie ontmoetingen voor de kraker tegen KCC, leek Fortuna /Delta Logistiek de meest ideale ploeg de marge met KCC tot minimaal een punt te verkleinen. Immers de laatste vier jaar behaalde DVO/Accountor altijd minimaal een punt tegen de ploeg uit Delft. Aan die positieve statistiek kwam zaterdagavond een einde: 21-24.

In eerste instantie ging het gelijk op. Maar na de 5-6 tussenstand, stond de DVO ploeg elf minuten droog. Fortuna liep uit naar 5-12. En sloeg daarmee achteraf al het beslissende gat. ,,Ik heb de statistieken nog niet gezien'', liet Jeroen van Brakel weten. ,,Maar je kunt rustig zeggen dat dit het breekpunt was. Het essentiële was dat wij collectief te weinig weerstand boden.''

,,Wij kenden de kracht van Fortuna. Een fysiek sterke ploeg, die veel rebounds wint. Zij kunnen daardoor veel herhalen. Wij verdedigden matig en ons rendement was veel te laag. Het was aanvallend te onrustig. We schoten te snel. Zeven doelpunten halverwege is veel te laag.'' Daar tegenover scoorde Fortuna dertien keer.

In de tweede helft kwam DVO zelfs op een verschil van tien (8-18). ,,Daarna ging het gelukkig wel lopen. Hoofdreden was het inbrengen van Menno van der Neut. Hij deed het fantastisch. Dat is ook het positieve aan deze wedstrijd. Samen met een ander jonkie, Koen van Roekel, namen zij de ploeg op sleeptouw. We kwamen terug tot 15-20 en 18-21. Helaas was de marge te groot. En verlies je met 21-24'', baalde de assistent trainer.

DVO wacht nog een uitwedstrijd bij KZ, een thuisontmoeting tegen TOP en op zaterdag 17 maart het uitduel bij KCC. De ploeg van de toekomstige DVO trainer Richard van Vloten moet nog naar LDODK en DOS. De achterstand van DVO is twee punten. Omdat bij een gelijke stand het onderlinge doelsaldo telt, moet gezien de uitslag in Bennekom (22-32 voor KCC) Bennekom nog een punt inlopen, om het in Capelle aan de IJssel in eigen hand te hebben om de play-downs te ontlopen.

,,Het wordt heel moeilijk. Zoals eerder aangegeven, maken wij al huiswerk inzake de potentiële tegenstanders uit de hoofdklasse. AW.DTV, Groen Geel en Deetos hebben zich daar geplaatst voor de play-offs. De vierde ploeg wordt zaterdag bekend. Maar we kijken eerst de komende wedstrijden vooral naar onszelf. Er zijn nog steeds kansen'', besluit Jeroen van Brakel.

Doelpunten: Koen van Roekel 6, Menno van der Neut en José Alvarez Andres 4, Fleur Hoek 3, Romy Teunissen 2 en Janine van Schie en Hester Heitink 1,