• ALESSANDRO DI MEO

Dumoulin en Kelderman wel actief op NK in Ede

EDE Wielrenners Tom Dumoulin en Wilco Kelderman komen zondag 30 juni toch in actie bij het Nederlands Kampioenschap wielrennen in Ede. Eerder deze week meldde de NOS dat het duo, en een aantal andere toprenners, niet van start zouden gaan in Ede. Team Sunweb, waar Dumoulin en Kelderman voor rijden, heeft echter aan de NK-organisatie bevestigd dat de twee wel degelijk van start gaan in Ede.

Beide renners keren na blessureleed in Ede terug in het peloton. Kelderman liep bij een val in de Volta a Catalunya een sleutelbeenbreuk en een breuk in zijn nekwervel op. Pas onlangs mocht de voormalig Nederlands kampioen tijdrijden de training op de weg hervatten. Tom Dumoulin aasde de afgelopen weken op de eindzege in de Giro d'Italia, maar moest de Italiaanse ronde na een val al in de eerste week verlaten met een pijnlijke knie. De Limburger moest zich daardoor noodgedwongen op nieuwe doelen richten.

Met Dumoulin staat in Ede één van Nederlands succesvolste renners aan de start. Hij won in 2016 zilver op de Olympische Spelen, in 2017 de Giro d'Italia en de wereldtitel tijdrijden, werd afgelopen jaar tweede in zowel de Giro d'Italia als Tour de France en was in het verleden al meerdere malen smaakmaker in de wegwedstrijd van het NK.

Voor zowel Dumoulin als Kelderman geldt dat deelname aan het Nederlandse Loterij NK Wielrennen Ede goed past in hun voorbereiding op de tweede helft van het wegseizoen. Team Sunweb laat weten dat alle beschikbare Nederlandse Team Sunweb-renners van start gaan tijdens de nationale titelstrijd.

Bron: nk2019.nl