• 1-0

  Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Opstootje..

  Theo Beumer

DTS Ede van de hatelijk nul

EDE De opluchting was groot op sportpark Inschoten. DTS Ede pakte met een 1-0 zege op DZC'68 de eerste drie punten van het seizoen. En is daarmee verlost van de hatelijke nul. ,,Dit hadden we echt nodig'', stelde Joël van Wijk. 

Wim van Kessel

Van Wijk liet zien niet voor niets afgelopen jaar te zijn uitgeroepen tot beste speler van de gemeente Ede. Samen met zijn kompaan Sil Buikema heerste het centrale verdedigingsduo in de lucht. ,,DZC speelde 'pompen of verzuipen'. De ballen kwamen allemaal lekker op mijn hoofd.''

Dat gebeurde ook aan de andere kant, tien minuten na de rust. Een op maat gesneden vrije trap van Haikaz Vervaart werd door Van Wijk feilloos raak geraakt. ,,Die was ingestudeerd'', verklapte de verdediger, die later, opnieuw uit een vrije trap van Vervaart, net over kopte.

DTS wist de krappe voorsprong over de meet te brengen. Dat was knap, omdat het al vanaf de vijfde minuut met een man minder speelde. Alle plannen konden de prullenbak in, nadat de geprovoceerde Anouar Tmim een slaande beweging maakte naar aanvoerder Robin Faber. ,,Het plan om druk te zetten, moesten wij laten varen.''

MINDER Toch was het in eerste instantie niet zichtbaar dat DTS een man minder had. Via Frank Hol, die na zijn blessure nog niet op het verwachte niveau is, was het een paar keer gevaarlijk. Uit een van die acties kwam de bal tegen de arm van een DZC speler. Arbiter Van Kraay, die niet zijn beste dag had, oordeelde geen strafschop. Iets wat hij later ook aan de andere kant besliste. Jurriën van der Horst probeerde het nog een keer van afstand.

Gaandeweg werd DZC sterker en gevaarlijker. Robin Franken wist een lob van Nick Abbink net onder de lat weg te tikken. De doelman leek zich in een paar situaties te weinig te laten horen en zorgde voor wat onzekerheid. Iets wat hij in de tweede helft met een foutloos optreden goedmaakte.

In het tweede bedrijf waren ook met tien man de beste kansen voor DTS. Na de 1-0, mikte Jamal Ouassif tegen de binnenkant van de paal. Met de opnieuw ingebrachte bal, had Hol meer moeten doen. De spits zag een eerdere poging gestopt worden door de DZC goalie.

REFLEX Franken hield met een reflex Abbink van de gelijkmaker af en had daarvoor ook goed opgetreden bij een vrije trap. Echt gevaarlijk werd het niet meer verder voor het DTS doel. In de laatste minuten sloeg nog even de vlam in de pan bij een opstootje. Uiteindelijk kreeg Meron Zehaye een rode kaart kaart, en kon de douches alvast aanzetten.

Joël van Wijk nam nog de tijd even na te genieten van de eerste winst. ,,Met z'n allen hebben wij gestreden voor de winst. Voorin en op het middenveld moesten extra meters gemaakt worden. Dat hebben de jongens goed gedaan.''

,,Ik vind het overdreven om te zeggen dat er bij ons een crisis was'', stelt Van Wijk. ,,Dat zou het geweest zijn als wij de eerste vier duels kansloos hadden verloren. Nu waren wij vooral ongelukkig, hoewel we zeker niet onze beste vorm vertoonden. Ik had ook een betere start verwacht.''

,,Vorig jaar hadden we ook drie punten uit de eerste vijf duels. En we weten hoe het seizoen verder is verlopen. Zaak is dat we nu ook een mooie reeks gaan neerzetten. Het klopt ook dat onze spitsen nog niet op scherp staan. Maar ik ben er van overtuigd dat zij gaan scoren. Bovendien hebben wij nu ook een bredere selectie. Ik ga er van uit dat deze wedstrijd de ommekeer is'', besluit 'the man of the match' Joël van Wijk.