• Haikaz Vervaart

    Theo Beumer/EdeStad

DTS Ede uit beker

EDE Ook de laatste Edese vertegenwoordiger is uitgeschakeld voor de districtsbeker. DTS Ede verloor op eigen veld met 1-3 van zaterdaghoofdklasser Excelsior'31.

 

De eerste drie kwartier hoefden de Edenaren zeker niet onder te doen voor de ploeg uit Rijssen, getraind door oud DTS trainer Peter Wesselink. ,,Ik was content over ons spel'', keek Jeroen Spies terug. ,,Beide teams reageerden niet altijd even snel bij de omschakeling. Dat betekende kansen aan beide kanten.''

 

Nadat Mohamed Laukili en Jamal Ouassif al gevaarlijk waren geweest, opende DTS na en half uur de score. Bram Holtman stelde Haikaz Vervaart (op archief foto) n staat de 1-0 aan te tekenen. Laukili en Ouassif waren daarna opnieuw dreigend, maar zagen geen kans de score te verhogen. Aan de andere kant had doelman Robin Franken hulp van paal en lat nodig de nul te houden.

 

Direct na de rust ging Franken de mist in. Hielke Penterman profiteerde. ,,Wij waren aan het snurken'', merkte Spies op. ,,Na de 1-1 waren we het even kwijt. Met als gevolg ook de 1-2.'' Hakim Ezafzafi was de schutter.

 

,,Wij wisten ons daarna redelijk te herpakken. Gingen één op één spelen. Met een vrije trap van Jasper Verstraten waren we nog dicht bij de gelijkmaker. Na een overtreding van Joël van Wijk ging de bal op de stip. Toen was het definitief (Penterman scoorde vanaf de stip) gedaan'', aldus Spies.

 

,,Ik denk al met al een terechte nederlaag. Ik vond het verschil met Excelsior meevallen. Alleen zij straffen fouten direct af.''