• 0-2

    Theo Beumer/EdeStad

DTS Ede als nummer twee de winterstop in

EDE ,,Ik heb de jongens net een groot compliment gegeven over het afgelopen half jaar. Als nummer twee de winterstop in, is een mooie prestatie. Jammer is wel dat we de mooie reeks niet hebben kunnen afsluiten met een zege. De 1-1 tegen DHSC zorgt voor een kleine teleurstelling'', oordeelde Jeroen Spies.

 

Na de minuut stilte voor het overleden lid Jan Teunissen,onlangs nog gehuldigd voor 60 jaar lidmaatschap, nam DTS Ede halverwege de eerste helft een 1-0 voorsprong. Mohamed Laukili werd in de zestien gehaakt. Jasper Verstraten (op archief foto) maakte vanaf de stip geen fout. ,,Jasper had nog een open kopkans. En Jesse Buikema was ook dicht bij de 2-0. Zo'n marge moet je tegen een ploeg met veel individuele klasse eigenlijk wel hebben'', wist ook Spies.

 

Die zag ook dat de eerste helft tien minuten langer duurde. Reden was dat de arbiter de wedstrijd even staakte vanwege herhaaldelijke commentaar van DHSC trainer Cesco Agterberg.De assistent scheidsrechter van DHSC werd ook weg gezonden. 

 

In het tweede bedrijf had de club van Wesley Sneijder het meeste balbezit. ,,Behalve wat vrije trappen rond de zestien meter, gaven wij geen kansen weg. Aan de andere kant waren onze aanvallers onder de maat om te profiteren van de ruimte. Daar is DHSC kwetsbaar. Dan is het zonde dat tien minuten voor tijd door een schot van een invaller (Wesley Suister) door een woud van benen de 1-1 betekende.''

 

In extra tijd kreeg Jesse Buikema zijn tweede gele kaart en kon iets eerder douchen dan de rest. ,,Zijn eerste kaart was voor iemand anders. We kunnen dat aantonen met beelden. Ik ga er van uit dat dan een kaart geseponeerd wordt'', sluit Jeroen Spies af

 

Joël van Wijk speelde zijn honderste wedstrijd voor DTS Ede.