• gunnink fotografie

Drie speelsters Polar Bears in selectie Oranje

EDE Drie speelsters van Polar Bears zijn geselecteerd voor het Nederlandse waterpoloteam. Keepster Joanne Koenders en speelsters Simone van de Kraats en Iris Wolves kregen een uitnodiging van bondscoach Arno Havenga.

Het Nederlandse team maakt zich op voor de eerste wedstrijd in de FINA World League-cyclus 2018-2019. Oranje speelt dinsdag 6 november om 20.00 uur in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven tegen Italië. Het is de eerste officiële wedstrijd van Oranje sinds het winnen van de Europese titel, afgelopen zomer in Barcelona.

Oranje is in de poulefase van de World League ingedeeld met Frankrijk, Italië en Hongarije. De Nederlandse dames troffen alle tegenstanders ook al op het succesvolle EK in Barcelona. In de poule won Nederland met 20-4 van Frankrijk en tegen de Italiaanse ploeg werd met 6-6 gelijkgespeeld. Daarna rekende het Nederlands team in een prachtige halve finale met 8-7 af met Hongarije. De equipe van Arno Havenga bereikte dit jaar de Super Final van de World League, waarin nipt werd verloren van de Verenigde Staten. Voor de winnaar van de finaleronde in 2019 ligt er een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio klaar, dus een zege in het eerste (thuis)duel tegen Italië zou voor Oranje het eerste belangrijke stapje kunnen zijn op weg naar de Spelen.