• PR DOK

DOK-Ede met drie teams naar NK 

EDE Een super succesvol weekeinde voor de turnsters van CGV Dok. In Nunspeet bij de kwalificatiewedstrijden voor het NK Springen plaatsten drie teams zich. 

Het juniorenteam bestaande uit Eva van Wijngaarden, Naomi, Kats, Fleur Mulder, Shanti Bijzet, Tessa van Loenen, Manuela Speijers, Robbin Kruizinga en Lodewijk Waanders plaatste zich als eerste voor het onderdeel Pegasus.

Ook het volgende onderdeel Springen werd met een eerste plaats afgesloten. Maar de koek was nog niet op.

Bij het onderdeel Airtrack werden ze ook eerste. Op het onderdeel minitrampoline was de spanning voelbaar. Voor het eerst dubbele salto's en tsukahara's op wedstrijden maken is niet iets wat je alledaags doet. Bij dit onderdeel werd het team derde genoegen om ook tijdens het Nederlands Kampioenschap te mogen aantreden.

Bij de senioren meerdere teams. Team 1 bestond uit Alyssa Kramer, Lisa Stoter, Daphne van de Brink, Jannette Terpstra, Esmee van Gemert, Myron Jobse, Sven van Bruxvoort en Wilbert Groeneveld. Zij begonnen op Pegasus. Door alle eisen, alle originaliteitspunten te pakken én netjes te springen werden zij eerste van de zeven deelnemende groepen.

Team 2, bestond uit Daphne Waanders, Lilian Ploeger, Demi van Herwaarden, Linda Budding, Anne Woudenberg, Thom Nannings, Rik van Geffen en Finn Kramer.Zij werden tweede op dit toestel. Ook zij gaan op dit onderdeel door naar het NK.

Bij het onderdeel Artrack kende team 1 wat schoonheidsfoutjes. Maar de sprongen die gedaan moesten worden, werden uitgevoerd zoals de planning was. Ze werden eerste van de deelnemende groepen.

Team 2 werd op dit onderdeel derde. Beide teams plaatsten zich daarmee voor het NK.

Team 1 ging verder op tafel. Zij pakten veel originaliteitspunten en wisten opnieuw de eerste plek te veroveren. Team 2 vocht zich ook goed door dit toestel heen en werd derde. Ook hier zijn beide teams geplaatst voor het N.K.

Het laatste toestel was minitrampoline. Team 1 plaatste zich als tweede en team 2 besloot de dag met een knaller af te sluiten. Zij sprongen de sterren van de hemel. Landingen en sprongen zagen er geweldig uit! Hierdoor werden ze kampioen. Ook zij mogen met minitrampoline aantreden op het Nederlands Kampioenschap.

Dat alle drie de teams zich op de vier de toestellen plaatst voor het NK in Sittard op 9 december had niemand durven dromen.

Dat houdt in dat DOK die dag twaalf keer te zien is. Niet alleen dankzij de springers, maar ook dankzij de trainers, Arne Hennink en Nicole Oudsen.

Zij hebben wekenlang zitten ploeteren op de sprongseries zodat bij elk toestel en elk team het beste eruit gehaald kon worden van wat erin zat.