• Theo Beumer

Dikke bekernederlaag voor Advendo'57

EDERVEEN ,,Het wordt verlengen'', liet Jan Fluit een paar minuten voor het einde van de bekerwedstrijd tussen DIO'30 en Advendo'57 weten. De trainer had zijn humor nog niet verloren. Maar had weinig reden tot lachen na de uiteindelijke 7-1 nederlaag.

 

,,Natuurlijk is verliezen niet leuk. Veel vervelender vind ik dat voor de rust Henk Jan van de Berkt en Robert Scherrenburg vanwege blessures moesten uitvallen. En we hadden al een waslijst van afwezigen. Ook omdat het tweede elftal voor de beker moest spelen, hadden we met Henry van den Dikkenberg, Rico van Beek en Evan van Plaggenhoef spelers op de bank die niet fit genoeg waren om lang te spelen, maar nu noodgedwongen allemaal minimaal een helft aan de bak moesten. Dat kwam ook omdat Marien van Roekel vanwege werk alleen de eerste helft kon spelen. En Rik Kelderman (op archief foto) raakte na de rust ook geblesseerd, maar kon niet vervangen worden.''

 

Voor het vele blessureleed, kon Advendo nog aardig weerstand bieden tegen de gedeelde koploper van de derde klasse D zondag. ,,We speelden helemaal niet slecht. Kwamen wel door matig verdedigen met 2-0 achter. Via een mooie vrije trap van Rik Kelderman werd het 2-1.''

 

Na de rust was Advendo geen partij meer voor de ploeg, waar ook oud Bennekom speler Roy de Ruiter voor speelt. Uiteindelijk kregen de Ederveners nog vijf doelpunten om hun oren.

 

,,De vrije zaterdag kan op geen beter moment komen. We moeten maar eens kijken wat de uiteindelijke schade is. En hopelijk kunnen we op 18 november een representatief team opstellen tegen Keizerstad'', sluit Jan Fluit af.