• Eip Janssen
  • Eip Janssen
  • Eip Janssen
  • Eip Janssen
  • Eip Janssen

Derde motorcross Mac Harskamp

HARSKAMP De derde Clubcross winterseizoen 2017/2018 MAC Harskamp trok 165 crossers. ,,Het zat de laatste weken niet altijd mee. Slecht weer speelde ons parten. Maar je ziet de crossers staan weer te trappelen van ongeduld", aldus vlaggenist Jaap Kwint.

Eip Janssen

Hij onthulde ook nog dat het prachtige circuit 'Motorsportpark Gelderland Midden' dat onder impuls van Dik van Wikselaar tot stand kwam in september een primeur krijgt.

,,De rijders maar ook KNMV zijn zo enthousiast dat MAC Harskamp (waarschijnlijk) een ONK-wedstrijd mag houden op dit circuit. Dat is dan een beloning voor de club maar ook voor ons als vrijwilligers", aldus Kwint.

De baan lag er als vanouds perfect bij. De baanverantwoordelijken stelden tot kort voor de start alles in het werk een zo optimaal mogelijke baanconditie te krijgen. Dat dit foto1 soms tot hilarische toestanden leidde kwam omdat de crossers aan de slag wilden.

,,Maar de veiligheid gaat voor alles. Pas als ik een seintje uit het achterveld krijg dat de shovel van de baan is mogen ze naar het starthek", aldus een vrijwilliger.

De klassen 65cc en 85cc Klw, 85cc Grw, MX2 Junioren, MX1 Junioren, MX40+, en Senioren kwamen al dan niet gecombineerd aan de start.

En gecrost werd er. Niet op leven en dood, daarvoor zijn de crossers te sportief maar wel om de winst. Het betekende dat de vele toeschouwers die de weg naar het circuit hadden gevonden soms ademloos de inhaalpogingen, de heuvelsprongen, de valpartijen en de mechanische pech die bij deze sport hoort volgden.

REGIO RIJDERS Bij de regiorijders hield Harskamper Dylan Mastenbroek de eer hoog in de klasse MX2 Junioren B. Hij werd in de eerste manche knap tweede achter winnaar Philip Jürgensen. Een prestatie die hij herhaalde in de tweede manche. Maar weer was Jürgensen hem net iets te snel af.

In deze klasse werd Wekerommer Randy Morren achtste. Jarno Blankensteijn (Lunteren) en Harskamper Christian Hol eindigden in het crossgeweld in de achterhoede.

Bij de MX1 Sen behaalde Lunteraan Kevin Kieft een mooie negende plaats. Edenaar Tristan Evers werd achttiende.

In de klasse MX40+ werd Harskamper Martin van den Brink zesde. Bij de MX2 Sen werd Lunteraan Henk Pater negende. Hij gaf plaatsgenoot Twan Essen het nakijken.

Bij de MX1 junioren A werd Lunteraan Bennie Vaarkamp negende.

De volgende crossen op het prachtige circuit zijn 11 februari en 18 februari. De trainingen beginnen rond 09.00 en de wedstrijden omstreeks 10.30 uur. Toegang op het circuit Motorsportpark Gelderland Midden, gelegen aan de Hooiweg, Arnhem is gratis.

Uitslag derde clubcross MAC Harskamp:                                                                  

65cc Kleine Wielen

1. Lotte van Drunen                                                                 

2. Mick Kennedy

3. Chiodi Duinkerk

65cc Grote Wielen

1. Wessel van Wijk

2. Ray Gelder

3. Charlie Nieuwland

85cc Kleine Wielen

1. Roan Tolsma

2. Noah Ho                                                                                                                                   

3. Danilo Jayden Riemsdijk

85cc Grote Wielen

1. Cas Valk

2. Mirco ten Kate

3. Paulo Corsten

MX2 Junioren B

1. Philip Jürgensen

2. Dylan Mastenbroek (Harskamp)

3. Ramon Suurd

MX2 Junioren A 2T

1. Nilsson Noel

2. Arno Menting

3. Kjell Verbruggen

MX2 JUN A 4T

1. Jordy van Hout

2. Jonas Rasmussen

3. Berjn Eckelboom 

MX 1 Junioren A

1. Wesley Staring

2. Wilfred Tiemes

3. Robin van Oldeniel

MX 1 Junioren B

1. Kevin Rebergen

2. Andre Wien

3. Matthijs Huis in 't Veld

MX2 Senioren

1. Michael Wezel

2. Chris Mills

3. Nick Leerkes

MX40+

1. Frank de Bruin

2. Jan Vlist

3. Marcel Willemsen

MX1 Senioren

1. Luca Nijenhuis

2. Nino Dekker

3. Mike Gijsbertsen