• Theo Beumer

Degradatie honkballers Moorfielders

EDE ,,Was de beginfase maar net zo geweest als de laatste vijf wedstrijden. Nu degraderen we na een 5-12 nederlaag tegen Hazenkamp 2", opende Max Verkleij.

De Edese honkballers kijken terug op een vreemd seizoen. De terugkeer in de derde klasse ging niet helemaal zoals gewenst.

,,Achteraf denk ik dat wij in de eerste fase van de competitie te weinig in ons eigen kunnen hebben geloofd. De laatste wedstrijden ging het steeds beter. Ook vandaag (zondag) tegen Hazenkamp 2 liep het niet slecht. Alleen namen zij in de eerste inning na twee homeruns al een 0-5 voorsprong. Hoewel ik ook een homerun sloeg die twee punten opleverde bleven we na de 2-5 achter de feiten aanlopen."

Hazenkamp 2 dat zich al eerder veilig had gespeeld liep met tussenstanden van 4-6 naar 5-12 uit.

,,Bij winst hadden we Quick A 2 nog kunnen inhalen. Maar goed dat is achteraf. Ik denk dat Moorfielders zeker wat in de tweede divisie te zoeken heeft. Wellicht willen er ploegen niet promoveren. Dan is Moorfielders, gezien de sterkte van de groep, zeker bereid na te denken om weer in de tweede divisie te starten. Maar dat is toekomstmuziek", sloot de Edese pitcher af.