• ANP BAS CZERWINSKI

Deelname Dumoulin aan NK wielrennen lijkt van de baan

EDE Tom Dumoulin zal naar alle waarschijnlijkheid niet starten aan het NK wielrennen in Ede, volgende week. De Limburger is vooral toe aan rust, vanwege veel pijn aan zijn knie, en heeft daarom zelfs ook de Tour de France afgezegd. Dat laat hij weten in een interview met de NOS.  

Dumoulin kampt nog altijd met klachten aan zijn knie, nadat hij een flinke val maakte in de Giro d'Italia vorige maand. Het herstel van zijn knie blijkt gecompliceerder dan verwacht en duurt ook langer dan verwacht. Afgelopen zondag werd de kopman van Sunweb nog geopereerd en werd een stukje plastic of grind uit zijn knie verwijderd. Met tien hechtingen kan de wielrenner zijn knie maar moeilijk bewegen en daarom heeft hij maandag besloten dat hij de Tour de France moest afzeggen.

VAN DE BAAN De beslissing voelt voor Dumoulin als een opluchting, hij moet nu vooral rustig aan doen voor het herstel van zijn knie. Zijn deelname aan het NK wielrennen in Ede lijkt daarmee ook van de baan. ,,Waar ik nu aan toe ben is om even tot rust te komen en even alles te laten zakken, want het zijn een paar hele stressvolle en rare weken geweest voor mij", licht Dumoulin zijn beslissing toe

NK WIELRENNEN Het NK wielrennen in Ede gaat woensdag 26 juni van start. Op woensdag zijn de tijdritten en op zaterdag 29 en zondag 30 juni vinden de wegwedstrijden plaats. Voor het wielerevenement worden diverse wegen afgesloten. Lees hier meer over alle maatregelen.