De Februariloop in Bennekom komt eraan

BENNEKOM De CBFB houdt zaterdag 13 feburai voor de 42ste keer de Februariloop in Bennekom. Vorig jaar deden een ruime zevenhonderd mensen mee aan de Februariloop uit Bennekom en omstreken.

De loop start vanaf boerderij Hoekelum en gaat vervolgens door de prachtige bossen van Bennekom. Er is keuze uit verschillende afstanden van 2 km tot de halve marathon. Ook aan de kinderen is gedacht met de Kidsrun.

Er is voor ieder wat wils. Er wordt om 9:45 uur gestart met de Kidsrun van 965 meter. Dit is een rondje om kasteel Hoekelum. Alle kinderen vanaf 4 jaar zijn welkom. Daarna volgen tussen 10 en 11 uur de andere afstanden: 2, 5, 10 en 21,1 km. De parcoursen zijn vernieuwd met bredere en goed begaanbare paden zodat de deelnemers lekker kunnen doorlopen.

Dit jaar zijn de start en finish verplaatst naar het pleintje voor de koffiekamer van boerderij Hoekelum. Ruimte om lopers aan te moedigen en te zien finishen. Met de toeschouwers, enthousiaste speaker, draaiorgel en dit jaar ook de heidehoogheden wordt het een levendig pleintje. De heidehoogheden geven het startschot van de Kidsrun en belonen de kinderen daarna voor hun sportieve prestatie.

Meer informatie over de Februariloop zoals de routekaarten en starttijden vindt u op www.cbfb.nl. Op deze site kunt u zich ook inschrijven tot vrijdag 12 februari 21.00 uur. Dit kan ook op de dag zelf, maar dan zijn de inschrijfkosten iets hoger. Dit geldt niet voor de kidsrun (€1,-). Een deel van de opbrengst gaat naar Stichting Kidsdag Hoekelum.