• Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer

Crispijn Ariëns zet skeeleraars op grote achterstand

OTTERLO Spannend was de KNSB Marathon Cup bij de mannen geen moment. De dit seizoen in een blakende vorm stekende Cripspijn Ariëns was in de Otterlose finalekoers veel te sterk.

Eip Janssen

,,Dat ik hier voor de vijfde keer win was mij niet bij gebleven. Goed dat je dat hebt bijgehouden. Vanaf het begin hebben Gary Hekman (Van Werven), ploeggenoot Ingmar Berga en ik de wedstrijd hard gemaakt", keek de 29-jarige winnaar terug.

De in Brabant opgegroeide maar inmiddels naar Wolvega verhuisde Ariëns liet er geen gras overgroeien. Hij zag dat vele rijders letterlijk en figuurlijk hun kansen als sneeuw voor de zon zagen verdwijnen.

,,Ik besloot al snel (achtste rondje, red) weg te glippen uit het peloton. Dat ze me niet meer terugzagen was geweldig. In de twintigste ronde kon ik het peloton dubbelen. Daarna heb ik het nodige ploegenwerk gedaan Ingmar Berga. Of ik het vreemd vond dat hij samen met Gary Hekman achter mij aan ging? Nee, hoor want als ik was bijgehaald ben je met twee tegen een. Dan hadden we toch de hoofdprijs opgehaald", meende de voor Okay Fashion/Jeans rijdende Crispijn Ariëns.

HILARISCH De eerder uit het peloton ontsnapte Gary Hekman vergezeld door Rémon Vos zag zijn vluchtpoging mislukken. Onder impuls van Ronald Haasjes werd het duo teruggepakt. Niet voordat de onnavolgbare speaker Jannes Mulder de lachers op zijn hand had gekregen.

,,Een haas die op een vos jaagt. De natuur in Otterlo is niet alleen door de droogte maar ook door het wedstrijdverloop volledig van slag.

Gary Hekman ging er niet gebukt onder. Nadat de latere winnaar Crispijn Ariëns zich achteraan het peloton aansloot was het weer met de rust gedaan.

,,Samen met Gary Hekman en ploeggenoot Berga zetten wij een tweede ontsnapping in. Ook dat lukte en gedurende vele ronden hebben we als trio het peloton op afstand gezet", glunderde de inwoner van Wolvega.

In de slotfase werd met behulp van wat toespelingen van de speaker geregeld dat Crispijn Ariëns alleen over de finish kwam. Zijn medevluchters Gary Hekman en Ingmar Berga moesten nog een rondje. Waar een felle eindsprint werd verwacht pakte Hekman gedecideerd de tweede plaats voor Berga.

FOTO ,,Aan de achterzijde van het circuit stelden Hekman en Berga voor dat ik de leiding zou nemen. Dat deed ik dus niet en liet het lopen. Zij wilden kennelijk ook graag op de finishfoto", grapte de voormalige Brabander.

Even genietende van de winst met zijn familie wilde hij nog wel wat kwijt over de Otterlose skeelerronde.

,,Ik kom hier ontzettend graag. De organisatie is perfect, het publiek super. Ik hoop echt dat meer plaatsen in de toekomst het een rondje om de kerk in plaats van op een industrieterrein maken. Ik raad iedereen aan zijn licht hier in Otterlo op te steken. Het is ongeëvenaard mooi", alvorens Crispijn Ariëns zich naar de huldiging spoedde.

Hij werd twee keer in het zonnetje gezet. Eerst als winnaar van de tweeëndertigste Otterlose skeelerronde. Ook won hij het eindklassement bij de heren voor Marthijn Mulder en Gerwin Smit.

Kijk voor veel meer foto's in ons fotoalbum.