• DANIEL KOPATSCH

Compleet WK-podium aan de start bij NK tijdrijden

EDE De KNWU heeft de voorlopige deelnemerslijst van het NK tijdrijden gepubliceerd. Bij de vrouwen staat de complete wereldtop op het startpodium in Ede. Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen en Ellen van Dijk vormden in september nog het complete podium bij het WK tijdrijden in Innsbruck en strijden woensdag om de nationale driekleur. De Wageningse Annemiek van Vleuten is de huidige wereldkampioen in deze discipline. Ellen van Dijk verdedigt haar Nederlandse titel.   

Bij de mannen verdedigt oud-Veenendaler Dylan van Baarle (tegenwoordig woonachtig in Monaco) zijn titel. Zijn voornaamste tegenstanders zijn Jos van Emden en Niki Terpstra. De eer van de regio wordt verdedigd door Pieter ten Kortenaar uit Wageningen. Erkend tijdrijders en oud-Nederlands kampioenen Tom Dumoulin en oud-Barnevelder Wilco Kelderman staan niet aan de start. 

TIJDEN De tijdrit wordt op woensdag 26 juni verreden. De eerste vrouw rolt om 12.15 uur van het startpodium op de Arnhemseweg. De eerste man start om 14.15 uur. De vrouwen finishen tussen 13.00 uur en 14.00 uur en de mannen tussen 15.00 uur en 16.00 uur. 

PARCOURS De mannen rijden 41,2 kilometer en de vrouwen leggen 32,2 kilometer af. Het parcours van de mannen voert deels door nationaal park De Hoge Veluwe.