• Theo Beumer

Burgemeester zegt 'sorry' maar is tevreden over NK

EDE ,,We hebben vier dagen topsport in Ede gehad", sprak burgemeester René Verhulst over het NK Wielrennen in zijn stad. ,,Een evenement waar heel veel mensen van hebben genoten."

Jeroen van der Veer

Vier sportdagen lang konden mensen langs de route genieten van wielrenners en dit gebeurde dan ook in groten getale. Het was voor de organisatie een gigantische operatie om alles te regelen, maar daarin is het volgens Verhulst geslaagd.

PROBLEMEN ,,Je gaat dwars door bijvoorbeeld Ede en Bennekom en dat geeft ook problemen. Dat moeten we niet onder stoelen of banken stoppen. Zondag is echt goed gegaan. We hebben geleerd van zaterdag, waar toch wat misging in het begin", aldus de burgervader, doelend op het gegeven dat enkele verkeersregelaars niet kwamen opdagen. Verder was er in Bennekom in de ochtend sprake van (te) lange wachttijden. ,,Ik hoop dat de mensen die moesten wachten zich er een beetje overheen kunnen zetten. En voor zover het nodig is; sorry voor dat betreft."

ON-NEDERLANDS Ondanks kleine kritiekpuntjes, waren er veelal lovende woorden te horen. ,,De tijdrit was geweldig. Hij werd zelfs on-Nederlands genoemd door de winnaar. Hij zei tegen mij dat dit wel Frankrijk leek. Volgens mij heeft iedereen genoten van de sport en hebben we Ede en de Veluwe echt in de spotlights gezet."

Op de vraag of de burgemeester al voorzichtig denkt aan een tweede editie door Ede, is hij duidelijk: ,,Een heleboel mensen roepen 'volgend jaar weer', maar dat durf ik niet te zeggen. Dat moet ook maar kunnen; het kost ook geld… laten we daar eerlijk in zijn.''