• Denksportcentrum En Passant in Bunschoten was het decor van het NK schaken voor clubteams.

    Schaakclub En Passant

BSV Bennekom wint NK-titel clubteams rating tot 2000

BENNEKOM Het NK schaken voor clubteams werd zaterdag gehouden in denksportcentrum En Passant in Bunschoten. BSV Bennekom was present met Hotze Tette Hofstra, Rembrandt Bruil, Harry Verhoef en Noël Bovens. Dit viertal deed het uitstekend. Zij wonnen groep B met rating tot 2000. ,,Heel fraai en heel sterk, want geen wedstrijd ging verloren´´, meldt BSV Bennekom.

Uit het hele land waren zo'n honderd specialisten van het vluggeren verzameld om hun schaakkrachten te meten. In de A-groep waren zelfs meerdere grootmeesters en internationale meesters te vinden. BSV Bennekom was dus met een aantal erkende snelschakers afgereisd, op rating en bordvolgorde: Hotze Tette Hofstra, Rembrandt Bruil, Noël Bovens en Harry Verhoef, gemiddeld net onder de ratinggrens van ELO 2000 en daarom op voorhand favoriet in de B-groep. Vooral Hofstra en Bruil presteerden sterk met respectievelijk. 22 en 21 punten uit 26 partijen. Er werden 13 dubbele ronden gespeeld. Bovens en Verhoef kwamen wat moeizaam op gang, maar Hofstra en Bruil zorgden er telkens voor dat hooguit gelijkgespeeld werd.

Toen in de loop van de middag een biertje werd genuttigd, was dat het sein voor een winnende serie. Zo eindigde Bovens sterk met 9 uit 9. In totaal won BSV Bennekom 17 keer en werd 9 keer gelijkgespeeld en geen wedstrijd verloren: goed voor de hoofdprijs van 150 euro, die na enig rekenwerk met wisselgeld onderling eerlijk werd verdeeld.

Klik hier voor de volledige uitslag op de website van BSV Bennekom.