• Theo Beumer

Bob Jansen nieuwe trainer SV Harskamp

HARSKAMP Bob Jansen, huidig assistent-trainer bij Blauw Geel '55, is zaterdag aangesteld als de nieuwe trainer van zaterdag vierdeklasser Harskamp.

 

Hij volgt in het seizoen 2016/2017 de naar SV Panter vertrekkende Ronald de Roos op.

 

,,Nadat op de site van Ede Stad was gemeld dat onze huidige trainer vertrok kwam de sollicitatiestroom op gang. Eigenlijk hebben we daar niets voor hoeven te doen. Uit de tien sollicitanten die ons aanspraken hebben we er vier geselecteerd. Met een bestuursdelegatie en aanvoerder zijn gesprekken gevoerd met de laatste twee kandidaten. Unaniem viel onze keuze op Bob Jansen", laat Harskamp voorzitter Dick van Wikselaar weten.

 

,,Ik heb zojuist vernomen dat de keuze op mij is gevallen", is Bob Jansen zaterdagmiddag blij verrast.

 

Hij werd door zijn collega Marcel van der Hoop op het spoor van de Harskampse vacature gezet.

 

,,Ik heb gebeld en gesolliciteerd. Er was vrijwel onmiddellijk een klik. Natuurlijk weet ik dat de mogelijkheden bij Harskamp beperkt zijn. Maar dat was het bij mijn vorige clubs (De Glind en in mindere mate vv Kesteren) ook."

 

Bob Jansen wilde graag weer op eigen benen staan. ,,Laat ik voorop stellen dat ik het bij Blauw geel reuze naar mijn zin heb en had. Assistent-trainer zijn op dit niveau is leerzaam. Daarnaast was de samenwerking met Marcel van der Hoop uitstekend. Maar het begon toch weer te kriebelen", aldus Jansen.

 

De 49-jarige trainer, in het bezit van TC 2, gaat binnenkort met een aantal Harskampse spelers praten. ,,Ik weet dat er spelers overwegen te stoppen. Maar ik heb geleerd te werken met datgene wat voorhanden is. Het bestuur heeft alle medewerking toegezegd de selectie op sterkte te houden. Maar uiteindelijk moeten spelers het zelf doen. Mijn aandeel kan zijn dat ik de selectie en individuele spelers help beter te worden",besluit Bob Jansen.   

 

Jasper Jansen, rood shirt archieffoto, krijgt Bob Jansen als nieuwe Harskampse trainer