• Theo Beumer
 • Blauwe Geel - Lunteren 4-0

  Theo Beumer
 • 3-0

  Theo Beumer
 • 3-0

  Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • 2-0

  Theo Beumer

Blauw Geel '55 onbetwiste winnaar in derby tegen Lunteren

EDE Een met een gedurfde 3-4-3 opstelling spelend Blauw Geel '55 heeft de derby tegen Lunteren met 4-0 gewonnen.

Eip Janssen

,,Wellicht iets te geflatteerd. Maar behoudens de beginfase, waarin Lunteren wat kansjes kreeg, hebben wij goed gespeeld. Mooi dat ik met deze mooie zege mijn honderdste wedstrijd in het eerste mag vieren", keek Blauw Geel jubilaris Richard Meurs terug.

TERECHT ,,Op de nederlaag valt niet zoveel af te dingen. Eigenlijk geven we het in tien minuten weg. De 1-0 op slag van rust die nooit mag vallen. Daarna komen we de kleedkamer uit en voor we het weten staat het 2-0 en nog maar tien man. Wat als een van mijn zeker drie goede mogelijkheden erin was gegaan", somberde de goed spelende Lunteraan Davy Pol.  

De vraag stellen is ze beantwoorden. Dan had de thuisclub zeker geen geflatteerde zege behaald. Maar Pol, dat Lunteren goed zag starten zag zijn schoten naast gaan of gestopt door doelman Kevin van der Mark. Omdat ook collega Max Degenaar niet scoorde bleef het lang 0-0.

,,Dat was een curieus moment. Zijn poging ging via lat en paal weer uit het doel. De goed geposteerde scheidsrechter constateerde dat de bal de doellijn niet passeerde.

PESTERIJEN ,,Natuurlijk juich je, maar ik wist dat hij niet zat", glimlachte Pol. ,,Ik dacht dat je dat deed voor de goede redding van onze doelman", jende Meurs. Beide tegenstanders werken voor Langius, een Edes transportbedrijf en bezorgen grote spullen bij klanten. 

,,De laatste weken ging het onderweg in de auto voortdurend over deze wedstrijd. Davy (Pol, EJ) probeerde mij soms gek te krijgen. Maar nu is het mijn beurt. Als hij er maandag weer over begint zet ik hem in Emmen uit de auto. Tenslotte ben ik de chauffeur en nu winnaar", ging Meurs lachend verder. ,,Je probeert wat uit te lokken. Natuurlijk gun ik Richard (Meurs, EJ) de verdiende zege. Daar drinken we wel een pilsje op", was Pol sportief. 'No hard feelings' over en weer foto 1.

Blauw Geel, dat in een aanvallende formatie startte verraste Lunteren daar wel mee.

,,Omdat er een aantal spelers niet aanwezig waren moet je je tegenstander hoofdbrekens verzorgen", aldus Meurs. ,,Het was even schakelen voor ons. Het duurde een minuut of tien voordat wij het heft in handen konden nemen", vulde Pol aan.

Opvallend was dat Lunteren met name uit corners heel gevaarlijk was.

,,Daar is op getraind en had ik moeten scoren. Maar merkwaardig was dat juist Blauw Geel uit een corner scoorde. Misschien is het vijf meter gebied voor de keeper. Maar de kleinste man van het veld (Aziz Ballouk, EJ) stond zo vrij als een vogel. Hij kon bij de tweede paal vrijstaande inkoppen :1-0 ", analyseerde Davy Pol.

Blauw Geel ging met een onverwachte voorsprong rusten.

GESPEELD Binnen vijf minuten was het duel eigenlijk gespeeld. ,,Lunteren moest komen en dan maakt Blauw Geel binnen honderd seconden de 2-0", glunderde Meurs.

Het was Wouter Slot, die na een fout van Gudo van Dronkelaar, het presentje verzilverde. De Lunterse back werd drie minuten later na een harde tackle op de benen van Simon Kooiman weggezonden. Een wel erg harde sanctie van de verder goed leidende scheidsrechter Witte uit Ermelo.

,,Ik kon het niet goed zien. Maar de scheidsrechter stond er wel vlak bij", aldus Pol. ,,Ik denk dat niemand na een gele kaart had geprotesteerd", gaf Meurs de sportieve verhoudingen goed weer.

Lunteren was aangeslagen en ging als een volleerd bokser knock-out. De 3-0 was een mooi doelpunt van Reda Atibi. Simon Kooiman legde af op Michael Beekhuizen, zijn schot werd nog gestopt door doelman Nickey Groeneveld. Tegen de inzet van Atibi was ook hij machteloos.

Met uitblinker Marcel van Bruksvoort aan het hoofd gaf de thuisclub niets maar dan ook helemaal niets meer weg.Het was Wouter Slot, die met een zo op het oog, niet onhoudbaar schot de 4-0 liet aantekenen.

WINST ,,Naast de driepunter was er meer winst. Je zag dat gaandeweg de wedstrijd onze zogenaamde invallers als Reda Atibi en Omar Ouaali steeds beter werden. Dat bevestigd het beeld dat er een grote en goede selectie staat", besloot Meurs.

,,Ik heb een half uur laatste man moeten spelen na het wegzenden van Gudo van Dronkelaar. Nadat ook Max Degenaar weg viel hebben we geen kans meer gecreëerd. Even opladen en over veertien dagen (29 oktober) weer fris zijn. Dan komt Unicum op bezoek en daar moet een driepunter tegen te halen zijn", blikte Davy Pol vast vooruit.