• PR Blauw Geel
  • PR Blauw Geel

Blauw Geel '55 neemt op gepaste wijze afscheid van Jos Bolks

EDE Het verdiende afscheid van Blauw Geel '55 speler Jos Bolks is niet onopgemerkt gebleven.

In de laatste afsluitende bijeenkomst werd de A-selectie speler op gepaste wijze in het zonnetje gezet.

,,In 1997 meldde Jos zich twee maanden voor zijn zesde verjaardag aan bij Blauw Geel '55 om er vervolgens 21 seizoenen als spelend lid actief te zijn. Hij doorliep alle jeugdselectieteams en werd met zowel B1 (2008) als A1 (2009) kampioen van de eerste klasse", laat Michon de Haan weten.

Jos Bolks debuteerde in de A-selectie onder trainer Martin Laamers om er vervolgens jaren deel van uit te maken. Het sportieve hoogtepunt was ongetwijfeld het kampioenschap van de tweede klasse G in 2012 waarin de formatie van Marcel van der Hoop sterke teams als Hierden, DFS, ASV Dronten, Veensche Boys en KHC achter zich hield.

,,Helaas bleef het avontuur in de eerste klasse D beperkt tot twee seizoenen. Wellicht had er nog een derde en vierde seizoen in die klasse ingezeten maar uiteindelijk is en blijft het linker rijtje in 2G vooralsnog een goed niveau voor Blauw Geel '55", ging De Haan verder.

,,Ik wil eventjes af van de wekelijkse verplichtingen die een eerste elftal nu eenmaal met zich meebrengt. Ik stop vooralsnog met voetballen en zal het lidmaatschap omzetten in 'niet spelend lid'. Een volledig afscheid van Blauw Geel '55 is het dus niet", vult de verraste Jos Bolks aan.

Uit handen van teammanager Michon de Haan en elftalleider Roelof Keuken kreeg hij een fotocollage op canvas uitgereikt.

Daarop foto's uit de periode van C-junior tot heden, een spiegel met daarop zilveren replica's van de drie kampioensschalen en de gebruikelijke attenties (vaantje, klokje en bloemen).

De aanwezige Blauw Gelers wensten Jos Bolks veel succes in de toekomst. De deur voor een sportieve terugkeer blijft open. ,,Op de spiegel is immers nog plaats voor een vierde schaal", werd gegrapt.