• import

Bibiane Schoofs verrast in Rosmalen

EDE Bibiane Schoofs staat in de tweede ronde van de Libéma Open in Rosmalen. De dertigjarige speelster uit Ede won in twee sets van Carina Witthoeft uit Duitsland.

Schoofs, met een wildcard toegelaten tot het hoofdtoernooi, versloeg de 23-jarige Duitse met 6-4 en 7-5. Het was voor Schoofs haar tweede zege in korte tijd op de nummer 75 van de wereld. Op het grote ITF-toernooi in Cagnes-Sur-Mer trok Schoofs met 6-3, 6-4 aan het langste eind.

In de eerste set kwam Schoofs meteen goed voor de dag. Ze kwam met 5-2 voor. Witthoeft kwam nog wel terug tot 5-4, maar de nummer 174 op de wereldranglijst haalde de set met 6-4 binnen. In de tweede set keek Schoofs tegen een achterstand aan, maar ze toonde veerkracht. Met afwisselend spel haalde ze de winst binnen, 7-5.

Schoofs maakte haar debuut op het gras van Rosmalen. Het is voor de speelster uit Ede haar eerste zege in een WTA-toernooi sinds 2011. Toen haalde ze als qualifier de kwartfinales van het WTA-toernooi in Luxemburg.

In de tweede ronde van het toernooi in Brabant neemt Schoofs het op tegen de winnares van de partij tussen de als zevende geplaatste Aleksandra Krunic of de Griekse qualifier Valentini Grammatikopoulou. Bekijk hier de loting van het hoofdtoernooi van de Libéma Open.

Bron: www.knltb.nl