• Rick Gleijm
  • R. Gleijm

Bibiane Schoofs verliest finale Koksijde (update)

EDE De Edese tennisster Bibiane Schoofs is er niet in geslaagd het ITF-toernooi in het Belgische Koksijde (25,000 dollar) op haar naam te schrijven.

In de finale te Koksijde was de Australische Isabelle Wallace met 2-1 (4-6, 6-4, 6-3) te sterk. Schoofs, vijfde geplaatst in Kokijde won de eerste set na een ruime voorsprong moeizaam met 6-4.  

Het was voor Schoofs haar derde finale in 2017. Ze won het toernooi in het Duitse Altenkirchen (25,000 dollar) door in de finale Quirine Lemoine te verslaan. Bij het ITF-toernooi in Glasgow (15,000 dollar) verloor de 29-jarige speelster in de eindstrijd van Petra Krejsova uit Tsjechië.

In de 2.23 uur durende finale nam de ongeplaatste Wallace in de tweede set het heft in handen. Zij liet Schoofs met 6-4 en 6-3 met lege handen achter.

Beide speelster wisten in de finale geen enkele ace te produceren. Het verschil was dat Wallace in de tweede en derde set aanzienlijk beter presteerde met haar eerste service. Schoofs bleef met 47,4 en 50% daarbij ruim achter.   

Schoofs bezet op dit moment plaats 291 op de wereldranglijst. maandag zal blijken hoeveel winst de finale plaats heeft opgeleverd.

In een Nederlandse halve finale won de nummer vijf van de plaatsingslijst Schoofs zaterdag van landgenote Cindy Burger.

De 29-jarige Schoofs was met 6-4 en 6-2 te sterk voor Burger, de nummer twee van de plaatsingslijst aan de Belgische kust.

Schoofs kwam in de eerste set met 5-2 voor. Burger kwam nog wel terug tot 5-4, maar de speelster uit Ede won de set met 6-4.

In de tweede set brak Schoofs gelijk door de opslag van Burger heen. Ze kwam met 4-1 voor. Schoofs leverde nog wel een keer haar opslag in, maar ze pakte de set met 6-2.

 

KWARTFINALE  Zowel Burger als Schoofs boekten in de kwartfinale een eenvoudige overwinning. De als tweede geplaatste Burger won met 6-3 en 6-2 van de qualifier uit Venezuela, Aymet Uzcategui.

Burger maakt deze week haar rentree op de tennisbaan. Ze kwam sinds Roland Garros niet in actie door een polsblessure.

Burger stond in oktober vorig jaar voor het laatst in de halve finales van een ITF-toernooi. Ze verloor toen de finale van het toernooi in het Italiaanse Santa Margherita di Pula (25,000 dollar).

Schoofs gunde de Francaise Fiona Ferro vijf games. Het duel tussen de nummers vier en vijf van de plaatsingslijst werd met 6-3 en 6-2 een prooi voor de als vijfde geplaatste Schoofs.

Schoofs haalde vorige maand nog de halve finales van het ITF-toernooi in Versmold (60,000 dollar).

Bron KNLTB