• Archief BDU Media

Bibiane Schoofs naar finale NK tennis

EDE Bibiane Schoofs heeft zich geplaatst voor het NK tennis in Rotterdam. Zaterdagavond versloeg de als derde geplaatste Edese Olga Kalyuzhnaya (2), met 6-2 en 7-5. Zondag treft Schoofs in de finale favoriete Arantxa Rus.

 

Schoofs was in de eerste set duidelijk de bovenliggende partij en maakte het af in stijl, met een backhand-returnwinner langs de lijn. In de tweede set liep ze aanvankelijk achter de feiten aan. Kalyuzhnaya nam een 0-3 voorsprong en behield een break voorsprong tot 5-4. Schoofs stond echter geen derde set toe. 

Serverend voor de tweede set werd Kalyuzhnaya gebroken door een agressief spelende Schoofs. Volgens haar maakte dat ook het verschil. ,,Olga begon beter te spelen in de tweede set en ik niet. Ik deed een stapje terug en dat is niet goed. Daarna deed ik weer een stapje naar voren", aldus Schoofs na afloop op de baan. Schoofs ging op 6-5 wederom in de aanval en met een fraaie volley pakte ze het laatste punt van de partij.

Schoofs speelt in de finale van de Lotto NK Tennis tegen Arantxa Rus. Die wedstrijd staat voor zondag 11.30 uur op het programma.

 

Bron: www.knltb.nl