• Theo Beumer

Berinnen rekenen af met oude bekende ZVL

EDE Zowel de bekerfinale als de finalestrijd om het landskampioenschap ging vorig seizoen tussen ZVL uit Leiden en Polar Bears uit Ede. Voor het eerst sinds de finale om de Nederlandse titel - die Polar Bears won - stonden de ploegen zaterdag in de competitie tegenover elkaar. De landskampioen trok wederom aan het langste eind.

De strijd tussen Polar Bears en ZVL was niet die van vorig seizoen, al bleef het duel wel lang spannend. ZVL verjongde de ploeg dit seizoen fors, waardoor de Leidenaren momenteel nog op nul punten staan in de eredivisie. Koploper Polar Bears won in Leiden haar zesde wedstrijd op rij en is ongeslagen. Halverwege echter was de stand gelijk: 2-2. Daarna kwam Polar Bears in de problemen. ZVL won de derde periode met 4-2 en nam brutaal een 6-4 voorsprong. In het laatste kwart rechtte de titelhouder echter haar rug. Via 1-4 in de laatste periode won Polar Bears de wedstrijd nipt met 7-8. 

De ploeg van trainer Evangelos Doudesis mag zich de komende twee weekenden opmaken voor een heuse titanenstrijd. In de halve finale van de KNZB-beker wacht een dubbele ontmoeting met de huidige nummer twee in de competitie: GZC Donk. De winnaar speelt de KNZB-bekerfinale op zondag 10 maart in Den Haag.

MANNEN Ook de mannen van Polar Bears reisden af naar Leiden voor een confrontatie met ZVL. Via 4-3 en 1-2 stonden de ploegen halverwege op 5-5. De derde periode verloren de Beren met 2-1 en de 1-1 in het vierde part betekende een nederlaag. De mannenploeg staat nog altijd vierde, samen met ZV De Zaan.