• Theo Beumer

Berinnen krijgen bevestiging van vooruitgang tegen PSV

EDE Het vrouwenteam van Polar Bears heeft ook zijn tweede wedstrijd na de winterstop winnend afgesloten. In eigen bad was PSV een makkelijke prooi voor de ploeg, het werd 22-8. Bij de mannen waren de verschillen beduidend kleiner. Tegenstander in de bekerfinale Het Ravijn deelde alvast een kleine tik uit met een 7-8 overwinning.

Aan de hand van Iris Wolves gingen de berinnen wervelend van start, wat gelijk resulteerde in een knock-out slag na de eerste periode: 7-0. Pas na negen Edese doelpunten wist PSV keepster Michelle Boone voor het eerst te passeren. Na tweeënhalve periode ging de voet wat van het gaspedaal bij de ploeg. De jeugd kreeg veel speeltijd, waaronder Charlie Nieuwenburg, die haar debuut maakte. In de laatste periode lagen er zelfs vijf speelsters in het water die ingeschreven staan in het jeugdteam onder de 17.

Aan het begin van het seizoen verloor het team van coach Evangelos Doudesis nog van PSV. De winst is een bevestiging van de vooruitgang die het team maakt. ,,Na dat verlies is er wel iets verandert bij ons. We trainen steeds beter en waren nu echt duidelijk de baas over PSV." De Griek was niet geheel tevreden, met name over het aantal tegendoelpunten (zeven) in de tweede fase van de wedstrijd . ,,We verloren concentratie in de verdediging, wat met de ruime voorsprong te maken had. Dat is logisch voor een team dat in opbouw is, dan moet je juist aan dat soort zaken schaven. Een echte topploeg is de gehele wedstrijd geconcentreerd. Wij zijn daar naartoe aan het werken."

Ook Nienke Vermeer deed van zich spreken. De oud-international scoorde in haar tweede wedstrijd na haar afwezigheid vijf doelpunten. ,,Haar terugkeer doet ons goed. Nienke geeft ons leiderschap. Ze is een voorbeeld voor alle jonge speelsters in onze club. We bekijken elke week haar conditie. Het doel is dat ze helemaal fit is wanneer ze er zelf klaar voor is." Met de winst behield de ploeg haar vijfde plaats. Waaromheen de verschillen klein zijn. Het gat naar de nummer drie (ZV de Zaan) is zes punten, nummer acht Het Ravijn (zaterdag de tegenstander) volgt Polar Bears op vier punten.

MANNEN Koploper Het Ravijn en bekerfinalist was zaterdag net iets efficiënter in het benutten van zijn kansen. Het nam begin tweede periode een 1-4 voorsprong en wist de marge gedurende de wedstrijd in Nijverdals voordeel te behouden. Polar Bears kwam wel heel dichtbij en had zichzelf nog kunnen belonen als het zijn mogelijkheden had afgemaakt. Coach Jeroen Cavaljé vond Het Ravijn de verdiende winnaar maar zag perspectief voor de bekerfinale. ,,Het Ravijn viel misschien wel een beetje tegen, het is toch de koploper. We richten ons nu op de komende wedstrijden en gaan ons daarna voorbereiden op de bekerfinale." Zaterdag speelt de ploeg thuis tegen AZC.